Η απάντηση στο κουίζ/ Ρωσικός Τουρισμός: Με τέτοια ουρά, πόσες βίζες μπορούμε να εκδώσουμε;

22-04-16 | ΑΓΟΡΕΣ

H απάντηση στο φωτογραφικό κουίζ, που ανεβάσαμε πριν από λίγη ώρα:

Τα γράφουμε, τα καταγράφουμε και προειδοποιούμε από τον περασμένο Αύγουστο! Αλλά φευ... Η φωτογραφία που βλέπετε έχει ληφθεί πριν από λίγη ώρα, έξω από το Visa Center της χώρας μας στη Μόσχα! Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, περιμένουν – ποιος ξέρει πόση ώρα...- προκειμένου να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους για την έκδοση θεώρησης Schengen. 

Προσέξτε τη λεπτομέρεια: στο visa center, όχι στο Προξενείο. Για να κλείσουν ραντεβού, περίμεναν τουλάχιστον πέντε με έξι μέρες, καθώς ακόμα και τα visa centers έχουν αρχίσει και «μποτιλιάρουν». Στη συνέχεια, θα περιμένουν άλλες περίπου τέσσερις μέρες μέχρις ότου περαστούν τα στοιχεία τους στο σύστημα από το Γενικό Προξενείο, εκδοθεί η visa και άλλη μία μέρα ίσως και δύο μέχρι να την παραλάβουν.

Συνολικά; Περίπου 11-12 μέρες στην καλύτερη περίπτωση. Και μιλάμε για περιφέρεια Μόσχας. Πιο έξω, προσθέστε άλλες τρεις-τέσσερις μέρες...

Όλα αυτά με τα σημερινά δεδομένα, δηλαδή της μικρής, σχετικά, ροής αιτημάτων. Η οποία, όμως, τις επόμενες εβδομάδες, όσο θα μπαίνουμε στην περίοδο αιχμής, θα αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο. Και τι θα συμβεί τότε;

Πριν απαντήσετε αυτό που φανταζόμαστε, λάβετε υπόψη και τα εξής:

Η κεντρική υπηρεσία του ΥΠΕΞ, αγρόν ηγόραζε, δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει, παρά τα εξαιρετικά επείγοντα και καταιγιστικά «τηλεγραφήματα» από τη Μόσχα, εδώ και μήνες! Μόλις προ λίγων ημερών, στο γραφείο του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών κ. Ξυδάκη, πίστευαν ότι όλα έχουν τακτοποιηθεί (στελέχωση προξενείου, προσλήψεις επιτόπιου προσωπικού, προμήθεια εξοπλισμου) και λειτουργούν στην εντέλεια!!! Εκτός τόπου και χρόνου και το τελευταίο δεν το λέμε τυχαία, αν δει κανείς πότε κινήθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες και πότε μπήκαν κάποιες υπογραφές.

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν τις επόμενες μέρες και εδομάδες, εντός του Μαίου, απλά δεν προλαβαίνουν να βγάλουν θεωρήσεις. Tour operators και τουριστικά γραφεία, αναγκάζονται να αναπροσαρμόσουν το πρόγραμμα πτήσεών τους! Αυτό, μεταξύ άλλων, σημαίνει και ακύρωση ορισμένων πτήσεων. Για παράδειγμα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, μεγάλος tour operator (με αεροπορική εταιρία), ακύρωσε μία από τις πρώτες του πτήσεις προς Ρόδο, την επόμενη εβδομάδα, ενώ άλλος μεγάλος tour operator, αλλάζει το πρόγραμμα και από δύο πτήσεις την εβδομάδα που προγραμμάτιζε σε προορισμούς της δυτικής Ελλάδας, θα ξεκινήσει με μία, τον Μάιο. Και ας μην στεκόμαστε το γεγονός ότι κάποιοι «έξυπνοι» της ρωσικής αγοράς, βρίσκουν αφορμή αυτήν την κατάσταση, για να βγουν και από πάνω.  

Είναι ευνόητο το τι συμβαίνει και με τις κρατήσεις όλων αυτών των τουριστών και στον προγραμματισμό των ξενοδοχείων...

Θα επανέλθουμε με περισσότερα και με σχόλια, πολύ σύντομα.

διαβάστε ακόμα

«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά