Πώς θα προσελκύσετε τους τουρίστες της ώριμης ηλικίας

22-04-16 | ΑΓΟΡΕΣ

Η γενιά των baby boomers, που αποτελείται από ανθρώπους ηλικίας γύρω στα 55 έτη, θεωρείται ιδιαίτερα επικερδής για τις τουριστικές επιχειρήσεις, καθώς, μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων, συντίθεται από άτομα με πολύ διαθέσιμο χρόνο για αναψυχή και με εύρωστη οικονομική κατάσταση. Είναι μάλιστα η μοναδική ηλικιακή ομάδα ταξιδιωτών που έχει αυξήσει το μέσο αριθμό διακοπών τους σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με έρευνα των Mintel και Warner Leisure Hotels, οι ταξιδιώτες αυτοί προτιμούν τις staycations, με το 37% να επιλέγει την ασφάλεια μιας απόδρασης εντός Ην. Βασιλείου, σε σύγκριση με το 35% που ταξιδεύει στο εξωτερικό.

Τα ταξίδια είναι η απόλυτη προτεραιότητά τους, με το 45% να επιθυμεί να ταξιδέψει εντός του ερχόμενου 12μήνου.

Ενώ οι ταξιδιωτικές τους προτιμήσεις μπορεί να είναι διαφοροποιημένες, το μοναδικό κοινό τους χαρακτηριστικό είναι η συνήθειά τους να κάνουν κράτηση μέσω τουριστικών πρακτορείων. 

Δείτε μερικές κορυφαίες προτάσεις που αφορούν τις τουριστικές επιχειρήσεις που απευθύνονται στους baby boomers, όπως τις διατυπώνει η Louise Tansey, διευθύντρια πωλήσεων της βρετανικής Bourne Leisure:

-Συμπεριλάβετε στις διακοπές σας πεζοπορία. Η δεύτερη μεγαλύτερη προτεραιότητά τους είναι η άσκηση, σύμφωνα με την έρευνα της Mintel, με την πεζοπορία να προηγείται κάθε άλλης άσκησης (82%).

-Βρείτε αποδράσεις σε κοντινούς προορισμούς. Τείνουν να αναζητούν διακοπές εντός του Ην. Βασιλείου σε απόσταση 2 ωρών από το σπίτι τους, επομένως οι πράκτορες πρέπει να γνωρίζουν την περιοχή κατοικίας τους και τα τοπικά ξενοδοχεία. 

-Αναζητήστε επιλογές περιπέτειας. Από τα 698 άτομα ηλικίας 55 και άνω ετών που συμμετείχαν στην έρευνα της Post Office Travel Insurance τον περασμένο Σεπτέμβριο, το 27% είπαν ότι είναι πιο περιπετειώδεις σε ο,τι κάνουν κατά τη διάρκεια των διακοπών τώρα σε σχέση με τις διακοπές που έκαναν νεότεροι, επομένως παρακολουθείτε νέες δραστηριότητες. 

-Ψάξτε για αποδράσεις με εκπαιδευτικό περιεχόμενο ή συμπεριλάβετε στα ταξίδια εμπειρίες μάθησης. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι οι ταξιδιώτες αυτοί αναζητούν όλο και περισσότερο διακοπές που προσφέρουν νέες εμπειρίες, όπως μαθήματα χορού και μαγειρικής.

-Εντοπίστε επιλογές ποιοτικής διασκέδασης. Οι baby boomers τείνουν να αναζητούν καλή μουσική και θεάματα. 

-Συμπεριλάβετε υπηρεσίες πολυτελείας. Η αγορά αυτή διαθέτει υψηλά διαθέσιμα εισοδήματα και κάνει διακοπές που προσφέρουν πολυτελείς υπηρεσίες, είτε από βραβευμένα εστιατόρια και σπα είτε από μπουτικ ξενοδοχεία.

-Δικτυωθείτε με την τοπική κοινωνία. Οι πράκτορες μπορούν να βρίσκονται σε επικοινωνία με ομάδες ειδικούς ενδιαφέροντος όπως κλαμπ εργαζόμενων ανδρών και να προσφέρονται να γίνουν ο τουριστικός πράκτοράς τους, κάτι που διασφαλίζει υψηλότερες προμήθειες καθώς αφορά ομάδες ταξιδιωτών.  

-Παρακολουθείτε το ημερολόγιο. Ειδικές περιστάσεις όπως η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και τα Χριστούγεννα είναι αγαπημένες γιορτές της συγκεκριμένης αγοράς ταξιδιωτών. 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων