Γερμανικός τουρισμός: καμπάνια για την Τουρκία από τους t.o’s

17-03-16 | ΑΓΟΡΕΣ

Αισιόδοξοι ότι οι κρατήσεις των Γερμανών για Τουρκία θα ανακάμψουν, εμφανίζονται οι τουρ οπερέιτορ Thomas Cook και FTI, με τον πρώτο να ετοιμάζεται να λανσάρει διαφημιστική καμπάνια για τη χώρα, σε μια προσπάθεια να επιταχύνει τη διαδικασία.

Η Thomas Cook είχε καταγράψει βουτιά στις κρατήσεις για Τουρκία και Β. Αφρική κατά την περίοδο από το Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο, όμως, όπως αναφέρει στο fvw η διευθύνουσα σύμβουλος του οργανισμού, Stefanie Berk, η ζήτηση εμφανίζει ξεκάθαρα σημάδια ανάλαμψης από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Η διαφημιστική καμπάνια που ετοιμάζει η Cook θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Μάρτιο και θα διοχετευθεί σε όλα τα κανάλια με σκοπό να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον των Γερμανών για την Τουρκία. Όπως εξηγεί η ίδια, πολλές προσφορές εκπνέουν μέσα στο Μάρτιο και οι καταναλωτές θα χρειαστούν μια επιπλέον ώθηση για να προβούν σε κράτηση.

Παρουσιάζεται δε πεπεισμένη ότι η συνολική ζήτηση για την Τουρκία θα ανακάμψει καθώς, όπως είπε, είναι λάθος η αντίληψη ότι οι Γερμανοί δεν επιθυμούν να ταξιδέψουν, επικαλούμενη την ισχυρή ζήτηση για εναλλακτικούς προορισμούς της δυτικής Μεσογείου και άλλους μακρινούς, η οποία αναπτύσσεται με διψήφιο ποσοστό (οι μεγαλύτερες αυξήσεις της ζήτησης αφορούν την Κούβα, τη Δομινικανή Δημοκρατία και το Μεξικό). 

Οι μακρινοί προορισμοί άλλωστε δημιουργούν πια το ένα τέταρτο των εσόδων της Thomas Cook.

Από την πλευρά του, ο FTI παρουσιάζεται αισόδοξος ότι το 2016 θα έχει ανάπτυξη τζίρου παρά την κατάρρευση των κρατήσεων για Αίγυπτο και Τουρκία. Ο τουρ οπερέιτορ καταγράφει καλές πωλήσεις στη δυτική Μεσόγειο και στους μακρινούς προορισμούς, επίσης. Με διψήφιο ποσοστό αναπτύσσεται η ζήτηση για Ισπανία, Πορτογαλία, ΗΑΕ, Γερμανία και Ιταλία, έχοντας μέχρι στιγμής μονοψήφια αύξηση πωλήσεων.

Ο διευθυντής μάρκετινγκ του οργανισμού, Ralph Schilller, τόνισε ότι αναμένει ανάκαμψη της ζήτησης και για την ανατολική Μεσόγειο μετά την εξάντληση της χωρητικότητας στη δυτική, όντας πεπεισμένος ότι η Τουρκία θα επανέλθει στο καλοκαίρι. 

Για την Αίγυπτο, είπε ότι ο αριθμός επιβατών προς Ουργκάντα είναι σταθερός, η χωρητικότητα των πτήσεων δεν έχει περιοριστεί και ο συντελεστής βάρους βρίσκεται άνω του 90%.

διαβάστε ακόμα

Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες