Ελληνικό Προξενείο Αγ.Πετρούπολης: 4 νέα κέντρα έκδοσης visa στη Ρωσία

10-03-16 | ΑΓΟΡΕΣ

Μετά από χρόνιο αίτημα των τουρ οπερέιτορ, την άνοιξη η Ελλάδα θα διαθέτει 4 νέα κέντρα έκδοσης visa στη Ρωσία, στις περιοχές Petrozavodsk, Arkhangelsk, Novgorod και Pskov.

Aυτό έκανε γνωστό ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη, Παναγιώτης Μπεγλίτης, μιλώντας στο επαγγελματικό φόρουμ του ομιλου Μουζενίδη.

Επομένως, τα κέντρα visa για την Ελλάδα στις βορειοδυτικές περιοχές θα αυξηθούν σε 6. Σήμερα, στην περιοχή λειτουργούν 2 κέντρα έκδοσης visa, στην Αγία Πετρούπολη και στο Μούρμανσκ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας ανακοίνωσε επίσης τα σχέδιά του να δημιουργήσει κέντρα έκδοσης visa στις περιοχές Voronezh, Smolensk και Vologda, ενώ άλλο ένα κέντρο πρόκειται να λειτουργήσει στη Μόσχα για ανεξάρτητους ταξιδιώτες.

Προς το παρόν, τα γενικά προξενεία και τα κέντρα έκδοσης visa για Ελλάδα λειτουργούν σε 20 πόλεις της Ρωσίας.

Όπως τόνισε ο κ. Μπεγλίτης, στοχος είναι να γίνει δυνατή η πρόσβαση των πολιτών της Ρωσίας όσο συχνότερα γίνεται στη χώρα μας, και στη βάση της καλής πίστης και των κανόνων της συνθήκης Σένγκεν, θα εκδίδονται visa με μακρά περίοδο ισχύος – από 1 έως 3 έτη. 

Ήδη έχει ξεκινήσει η έκδοση 3ετούς visa στην Αγία Πετρούπολη.

Επίσης, το ελληνικό προξενείο επιδιώκει να απλοποιήσει τη διαδικασία αίτησης για έκδοση visa, ειδικά στην Αγ. Πετρούπολη. Εξάλλου, για την έκδοση απλών visa αρκεί η προσκόμιση απλου αντιγράφου πιστοποιητικού γεννήσεως, και όχι του πρωτοτύπου.

Όπως επισήμανε ο κ. Μπεγλίτης, το γενικό προξενείο της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη μπορεί και εκδίδει visa μέσα σε 48 ώρες.

Φέτος, οι ελληνικές visa θα απαιτούν πολύ πιο εύκολες και γρήγορες αιτήσεις από τους Ρώσους πολίτες σε σχέση με όλες τις άλλες χώρες στη συνθήκη Σένγκεν, τόνισε.

διαβάστε ακόμα

Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων