Γερμανικός τουρισμός: Αυξημένες οι αναζητήσεις, μειωμένες οι κρατήσεις

25-02-16 | ΑΓΟΡΕΣ

Οι Γερμανοί καταναλωτές πραγματοποιούν πληθώρα αναζητήσεων για διακοπές, παρουσιάζοντας μάλιστα υψηλότερο ενδιαφέρον από πέρυσι, αλλά εμφανίζονται συγκρατημένοι στην πραγματοποίηση κράτησης.

Αυτό αποκαλύπτει έρευνα της Trevo Trend που βασίστηκε στις αναζητήσεις πελατών σε γερμανικά τουριστικά πρακτορεία και στα πόρταλ κρατήσεων κατά την εβδομάδα 11-17 Φεβρουαρίου για διακοπές έως και τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Για τις 26 από τις 30 εβδομάδες της περιόδου αυτής των διακοπών, ο όγκος των αναζητήσεων είναι υψηλότερος συγκριτικά με τις αντίστοιχες εβδομάδες πέρυσι, με ιδιαίτερη αύξηση των αναζητήσεων για ταξίδια το Μάιο και τον Ιούνιο. 

Το ενδιαφέρον αυτό όμως δεν μεταφράζεται σε κρατήσεις καθώς τον Ιανουάριο, για παράδειγμα, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 12% συγκριτικά με πέρυσι, σύμφωνα με τους αναλυτές της GfK.

Η τάση για μειωμένες κρατήσεις επιβεβαιώνεται από τα στατιστικά στοιχεία που εξάγονται από το πόρταλ αξιολόγησης ξενοδοχείων, Holidaycheck, και προέρχονται από την κίνηση της ιστοσελίδας κατά το περασμένο τρίμηνο. Η Τυνησία καταγράφει 63% μικρότερη κίνηση και 47% λιγότερες κρατήσεις, η Αίγυπτος -30% και οι κρατήσεις για Τυνησία ήταν επίσης μειωμένες. 

Αντίθετα, οι κρατήσεις για Βουλγαρία παρουσίασαν αύξηση 72%, ενώ και η Ισπανία και η Πορτογαλία είχαν αύξηση 40%.

Οι τάσεις αυτές επιβεβαιώνονται από τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας που διεξήχθη σε δείγμα 3.300 χρηστών του ίδιου πόρταλ. Βρέθηκε ότι το 76% των πελατών ανησυχούν για την τρομοκρατία και το γεγονός αυτό επηρεάζει τα σχέδια διακοπών τους. Το 90% των χρηστών χαρακτήρισαν μη ασφαλείς τους παραθαλάσσιους προορισμούς της Αιγύπτου και της Τυνησίας, ενώ το 59% πιστεύει ότι τα πακέτα διακοπών στην Τουρκία δεν είναι πολύ ασφαλή ή δεν είναι καθόλου ασφαλή. 

Αντίθετα, η Καραϊβική, η ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκοί προορισμοί όπως η Κροατία, η Βουλγαρία και η Ελλάδα, θεωρήθηκαν ασφαλείς, ενώ οι απόψεις διίστανται σχετικά με τα ΗΑΕ, την Ινδονησία, την Ταϋλάνδη και το Μεξικό.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»