Kuoni: Οι Βρετανοί αποφεύγουν τις πολυτελείς διακοπές στην Τουρκία - εκτός 20άδας η Ελλάδα

03-02-16 | ΑΓΟΡΕΣ

Διστακτικοί στις κρατήσεις για προορισμούς της Αιγύπτου, του Μαρόκου και της Τουρκίας, εμφανίζονται οι Βρετανοί τουρίστες το 2016, σύμφωνα με την έρευνα ταξιδιωτικών τάσεων του τουρ οπερέιτορ πολυτελών διακοπών Kuoni. Παρατηρείται επίσης υποχώρηση της Ελλάδας από την πρώτη 20άδα, καθώς η χώρα μας από 19η πέρυσι, δεν έχει παρουσία στην κατάταξη του 2016 με τους 20 κορυφαίους προορισμούς.

Παρά τα αρνητικά δημοσιεύματα το 2015 για την Τυνησία και την Ελλάδα, η ζήτηση για ταξίδια σε όλο τον κόσμο δεν εμφανίζει σημάδια επιβράδυνσης, επισημαίνει η έρευνα της Kuoni. Ενώ, όμως, η εμπιστοσύνη για ταξίδια παραμένει ανεπηρέαστη, οι τάσεις για το 2016 δείχνουν δισταγμό για κρατήσεις σε ορισμένους προορισμούς, με την Αίγυπτο να έχει πέσει κάτω από τους 30 κορυφαίους προορισμούς, το Μάροκο και την Τουρκία να καταγράφουν απώλειες, και ακόμη και το ανθεκτικό Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι, να εμφανίζουν ελαφριά κάμψη στις κρατήσεις σε σχέση με πέρυσι. 

Ωστόσο, με τη βρετανική λίρα να βρίσκεται σε ευνοϊκή ισοτιμία με τα περισσότερα νομίσματα αυτή τη στιγμή, οι ταξιδιώτες από το Ην. Βασίλειο μπορούν να απολαύσουν διακοπές με εξαιρετικό value σε πολλούς μακρινούς και κοντινούς προορισμούς, αναφέρει η έρευνα.

Μεγάλη ανάπτυξη της ζήτησης καταγράφεται για Ιαπωνία, Μιανμαρ, Κένυα και Ναμίμπια.

Η αποφασιστικότητα των Βρετανών να κάνουν φέτος τις διακοπές των ονείρων τους, δείχνει ότι είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν περισσότερα στα ταξίδια τους. Οι διακοπές περιπέτειας καθώς και εκείνες που διαθέτουν το στοιχείο του πολιτισμού και των ξεναγήσεων ως μέρος του προγράμματος, καταγράφουν διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης συγκριτικά με τις διακοπές παραλίας την τελευταία 2ετία.

Οι παραδοσιακά αγαπημένοι προορισμοί, όπως οι Μαλδίβες, η Ταϋλάνδη και η Σρι Λάνκα, έχουν διατηρήσει τις κορυφαίες θέσεις τους στην ετήσια κατάταξη της Kuoni, όμως η Μιανμαρ, η Κένυα και η Ναμίμπια καταγράφουν τη μεγαλύτερη αύξηση κρατήσεων. 

Οι Μαλδίβες παραμένουν αγαπημένος προορισμός για τους νεόνυμφους, οι οποίοι πια ξοδεύουν κατά μέσο όρο 5.951 λίρες στο ταξίδι τους, έναντι 5.743 λίρες πέρυσι. Αύξηση καταγράφεται και στον αριθμό των ομοφυλόφιλων ζευγαριών. 

Το Βιετνάμ παρουσιάζει γρήγορη ανάπτυξη, με τις πρώιμες κρατήσεις για το 2016 να το τοποθετούν στη 12η θέση της κατάταξης, ενώ πριν μια 5ετία δεν βρισκόταν καν στους 20 πρώτους προορισμούς.

Τα ΗΑΕ έπεσαν από την 8η θέση πέρυσι στην 15η, λόγω της αστάθειας, ενώ η Ελβετία εκτοπίστηκε από το top20 λόγω του υψηλού κόστους μετά την κρίση του νομίσματος, η οποία οδήγησε σε μείωση 25% στις κρατήσεις.

Η Κούβα έπεσε μία θέση καθώς η ζήτηση ξεπερνά τη προσφορά, ενώ άλλα success story περιλαμβάνουν τη Ν. Αφρική, τις Σεϋχέλλες και την Τανζανία. Αύξηση της ζήτησης καταγράφεται και για τις ΗΠΑ, την Αντίγκουα και τη Saint Lucia.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»