Έρευνα: Οι Βρετανοί αποφεύγουν τους ισλαμικούς προορισμούς

30-09-15 | ΑΓΟΡΕΣ

Tα τρία τέταρτα των Βρετανών αποφεύγουν συνειδητά να κάνουν ταξίδι αναψυχής σε ισλαμικές χώρες ανησυχώντας για την ασφάλειά τους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Travelzoo.

Όπως αποκαλύπτει η έρευνα, οι βρετανοί έχουν επηρεαστεί αρνητικά για διακοπές σε οποιονδήποτε προορισμό του εξωτερικού εξαιτίας της τρομοκρατίας – για το 54% των Βρετανών - και του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος, που επηρέασε το 51%.

Το κύμα φόβου ανάμεσα στους Βρετανούς επηρεάζει την επιλογή προορισμού διακοπών μέσα στον προσεχή χειμώνα αλλά και το 2016. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Travelzoo, το 70% των βρετανών καταναλωτών ήδη ελέγχει ιστοσελίδες όπως εκείνη του βρετανικού ΥΠΕΞ, κατά την επιλογή προορισμού.

Ειδικότερα, όσον αφορά τα επιμέρους γεγονότα που επηρεάζουν τους βρετανούς στην επιλογή προορισμού στο εξωτερικό, η έρευνα έδειξε οτι:

-το 75% αποφεύγει τις ισλαμικές χώρες

-το 73% αναφέρει ότι το μεταναστευτικό τους αποθάρρυνε από ταξίδια μέσω της Σήραγγας της Μάγχης ή μέσω Eurostar

- το 54% παραδέχθηκε ότι η τρομοκρατική επίθεση στην Τυνησία τους ανάγκασε να ακυρώσουν τα σχέδια για διακοπές στο εξωτερικό.

Οι κακές κλιματικές συνθήκες που επικράτησαν στη Βρετανία αυτό το καλοκαίρι, με πολλές βροχοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες, δεν ήταν αρκετές για να ανακόψουν το αίσθημα του φόβου που αισθάνονται οι Βρετανοί για τις συνθήκες ασφαλείας των διακοπών στο εξωτερικό εξαιτίας των εξελίξεων, και φαίνεται πως αγωνιούν για την επιλογή του ασφαλέστερου προορισμού εκτός Ην. Βασιλείου, τόνισε η Ακαδημαϊκός στο τμήμα «Risk and Tourism» του Πανεπιστημίου Bournemouth, Yeganeh Morakabati.

Η έρευνα έδειξε ότι το 54% έχει περιέλθει σε σύγχυση σε σχέση με το ποιος προορισμός του εξωτερικού θα του εξασφαλίσει την πολυπόθητη ασφάλεια και σχεδόν το ένα τρίτο παραδέχεται ότι δεν γνωρίζει για ποιες χώρες το βρετανικό ΥΠΕΞ έχει εκδώσει αυστηρές ταξιδιωτικές συστάσεις.

Έτσι, χώρες που την αντίστοιχη εποχή πέρυσι ήταν ελκυστικές για διακοπές μέσα στο χειμώνα, φέτος αποφεύγονται από το 50% των βρετανών ταξιδιωτών προς όφελος προορισμών που θεωρούνται ασφαλέστεροι και που, υπό διαφορετικές συνθήκες, δεν θα είχαν επιλεγεί.

"Ανασφάλεια" και για τα ταξίδια στην Ελλάδα

Οι προτιμήσεις των Βρετανών για χειμερινές διακοπές σε ηλιόλουστους προορισμούς, που τυπικά περιελάμβαναν τα Κανάρια και τη Β. Αφρική, φέτος διατηρούνται στα Κανάρια αλλά απομακρύνονται από τη Β. Αφρική, όπως και οι ισλαμικές χώρες, για λόγους ασφαλείας.

Οι βρετανοί πιστεύουν ότι ασφαλείς προορισμοί για αυτόν το χειμώνα είναι τα Κανάρια, η Καραϊβική, η Αυστραλία. Για ταξίδια το επόμενο 12μηνο, οι προτιμήσεις μετακινούνται προς την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία και τις ΗΠΑ, ενώ, σύμφωνα με την έρευνα, η Ελλάδα, μαζί με την Τυνησία, το Μαρόκο, την Αίγυπτο και την Ταϊλάνδη, παραδοσιακά δημοφιλείς προορισμοί των Βρετανών, φέτος θεωρούνται ως οι πιο επίφοβοι.

διαβάστε ακόμα

Stern | Η ανάπτυξη στην Ελλάδα δεν είναι για όλους - «Πόλη-κλειδί» τα Ιωάννινα
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ τουριστών στην Κωνσταντινούπολη το α΄τετράμηνο
Υπερ- τουρισμός | Manuel Molina (TSS): Να λάβουμε σοβαρά τις διαμαρτυρίες - έμφαση στην ευημερία των ντόπιων
Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας: Πρόταση για 4 παραλίες στο πρόγραμμα προσβασιμότητας του υπουργείου Τουρισμού
Φεστιβάλ Cretan Comic Con 2024
Τη Δευτέρα ξεκινούν οι αιτήσεις για 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ
Πρώτες Ελλάδα και Κύπρος στο γενικό δείκτη ικανοποίησης των ξενοδοχείων στη Μεσόγειο τον Απρίλιο
Δ. Καραλής: Η Ε.Ξ. Μεσσηνίας καλωσορίζει την αεροπορική σύνδεση  Καλαμάτας - Κρήτης
Η Περιφέρεια της Κρήτης πληροί τις προϋποθέσεις για τον τίτλο της "Ευρωπαϊκής Περιφέρειας Γαστρονομίας"
Ε.Ξ. Ρόδου: Συνάντηση με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης