Γερμανία: Διψήφια αύξηση κρατήσεων στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Ρόδου τον Ιούλιο, +49% η Βάρνα!

27-08-15 | ΑΓΟΡΕΣ

Διψήφια αύξηση κρατήσεων στη γερμανική αγορά τον Ιούλιο είχαν τα αεροδρόμια του Ηρακλείου και της Ρόδου, επιβεβαιώνοντας την επαναφορά του ενδιαφέροντος  των Γερμανών για τη χώρα μας, μετά το πάγωμα που παρατηρήθηκε κατά τις ημέρες του δημοφηφίσματος και στην έναρξη των capital controls.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας TravelTainment, που παρακολουθεί την πορεία των κρατήσεων στα 10 κορυφαία αεροδρόμια των προορισμών των Γερμανών, τον Ιούλιο το αεροδρόμιο του Ηρακλείου σημείωσε αύξηση κρατήσεων κατά 13% και της Ρόδου κατά 12%.

Εντυπωσιακή, ωστόσο, ήταν η αύξηση στο αεροδρόμιο της Βάρνας της Βουλγαρίας, όπου οι κρατήσεις κυριολεκτικά απογειώθηκαν με αύξηση 49%, σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2014, εξαιτίας της κατάρρευσης της Τυνησίας που οδήγησε πολλούς Γερμανούς στα θέρετρα της Βουλγαρίας.

Στην Αττάλεια, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του προορισμού με μερίδιο 32% στις κρατήσεις των Γερμανών τον Ιούλιο, είχε μέτρια αύξηση κρατήσεων κατά 4%, μετά από ισχυρή διψήφια αύξηση κατά τους τελευταίους μήνες. 

Στην Πάλμα, που είχε μερίδιο 23% στη συνολική αεροπορική κίνηση των Γερμανών τον περασμένο μήνα, παρατηρήθηκε μείωση 6% τον Ιούλιο, μετά από υψηλό μονοψήφιο ή χαμηλό διψήφιο ρυθμό αύξησης κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, πράγμα που σημαίνει αδύναμο κρατήσεων της τελευταίας στιγμής.

Στα Κανάρια Νησιά υπήρξε, επίσης, μείωση κρατήσεων τον περασμένο μήνα: για Φουερτεβεντούρα (-4%), Λας Πάλμας (-1%), Τενερίφη (-9%) και Arrecife (-3%). 

 

διαβάστε ακόμα

Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες