Οι συγκρούσεις στην Τουρκία τρομάζουν τους Γερμανούς τουρίστες- Μειωμένες οι νέες κρατήσεις

13-08-15 | ΑΓΟΡΕΣ

H κλιμάκωση των συγκρούσεων μεταξύ του τουρκικού στρατού και του ΡΚΚ έχει αντίκτυπο στις κρατήσεις διακοπών στην Τουρκία από τη γερμανική αγορά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του fvw.

Οι συγκρούσεις, όπως σημειώνει, έχουν προκαλέσει ανησυχία στους Γερμανούς για το αν η Τουρκία είναι ένας ασφαλής προορισμός αυτό το καλοκαίρι, καθώς υπάρχουν ήδη συστάσεις από το γερμανικό ΥΠΕΞ ακόμη και για τον κίνδυνο επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη.

H TUI έχει ήδη δώσει τη δυνατότητα για ακύρωση και νέα κράτηση δωρεάν για ταξίδια σε τουρκικές μητροπόλεις μέχρι τις 26 Αυγούστου, ενώ οι υπόλοιποι τουρ οπερέιτορ αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο θα γίνει μόνο σε περίπτωση ταξιδιωτικής οδηγίας για την Τουρκία.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Bentour Reisen, που είναι σπεσιαλίστας στα ταξίδια προς Τουρκία, Kadir Ugur, δηλώνει ότι ναι μεν δεν υπάρχουν ακυρώσεις, αλλά οι νέες κρατήσεις έχουν μειωθεί κατά 20%.

"Είναι μια αρνητική έκπληξη για το σύνολο της βιομηχανίας", τόνισε, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία οτι η ηρεμία θα επιστρέψει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ο Öger Tours, που ειδικεύεται και αυτός στα ταξίδια Γερμανών τουριστών στην Τουρκία, είπε ότι οι ρυθμοί κρατήσεων και ακυρώσεων είναι ελαφρώς πάνω από το μέσο όρο, ο FTI παραδέχθηκε ότι οι κρατήσεις είναι λίγο ασθενέστερες σε σχέση με πέρυσι, που υπήρχε, όμως, ισχυρή ζήτηση.

Σε μια online έρευνα από το περιοδικό FVW, το 29% των συμμετεχόντων ταξιδιωτικών πρακτόρων είπε ότι υπάρχει «σαφής ύφεση» στις κρατήσεις προς Τουρκία, ενώ το 40% δήλωσε ότι ορισμένοι πελάτες είχαν ερωτήσεις σχετικά με εναλλακτικούς προορισμούς. με την Ισπανία, και τις Καναρίους Νήσους, ιδίως, να αποτελούν την κύρια εναλλακτική επιλογή.

Όπως σχολίασε ο Dominik Sperling, από την TUI Reisebüro Passau, οι πελάτες είναι απολύτως σίγουροι ότι μπορούν να ακυρώσουν κρατήσεις προς Τουρκία, λόγω της ταξιδιωτικής σύστασης και γι αυτό το λόγο οι πράκτορες χάνουν χρόνο για να τους εξηγούν ότι επί του παρόντος υπάρχει απλή σύσταση και όχι ταξιδιωτική οδηγία, άρα δεν μπορούν να έχουν δωρεάν ακύρωση.

Πολλοί πελάτες, παρά ταύτα, περιμένουν ότι οι τουρ οπερέιτορ, όπως συνέβη στην Τυνησία, ενδέχεται να δώσουν τη δυνατότητα δωρεάν νέας κράτησης σε εναλλακτικούς προορισμούς.

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο