ForwardKeys: 45% μείωση στις κρατήσεις μετά το κλείσιμο των τραπεζών

11-07-15 | ΑΓΟΡΕΣ

Μείωση κρατήσεων κατά 45% στις πτήσεις προς Ελλάδα καταγράφει η ForwardKeys την περίοδο 28 Ιουνίου - 7 Ιουλίου, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, όπως εντόπισε το tornosnews. Η ForwardKeys παρακολουθεί συναλλαγές 14 εκατομμυρίων κρατήσεων πτήσεων καθημερινά.

Η πρώτη μεγάλη βουτιά στις κρατήσεις καταγράφηκε την Κυριακή 28 Ιουνίου - την ημέρα της ανακοίνωσης για το κλείσιμο των τραπεζών - και συνέχισαν να πέφτουν την επόμενη εβδομάδα.

Ο Συν-ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της ForwardKeys, Olivier Jager, δήλωσε: «Αυτό που βλέπουμε είναι μια δραματική πτώση των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής, κυρίως από τη Γερμανία. Οι Γάλλοι επίσης μένουν μακριά, αλλά σε μικρότερο βαθμό. Αυτό είναι σημαντικό επειδή η Ελλάδα είναι ένας αγαπημένος προορισμός διακοπών τόσο για τους Γερμανούς όσο και για τους Γάλλους, και τώρα η Ελλάδα χρειάζεται τον τουρισμό περισσότερο από ποτέ.

"Είναι ενδιαφέρον ότι οι Κινέζοι συνεχίζουν να κάνουν κρατήσεις, διότι αντιλαμβάνονται ότι η κρίση ρευστότητας επηρεάζει μόνο τους Έλληνες".

Η πτώση στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής την συγκεκριμένη περίοδο στη Γερμανία ανήλθε σε 49%, οι κρατήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν κατά 56%, από τη Βρετανία κατά 51%, Ιταλία 51% και Γαλλία 23%."

Παρά την κρίση, πάντως, όπως τονίζει η ForwardKeys, μέχρι στιγμής οι αφίξεις είναι αυξημένες κατά 7,6% έναντι του προηγούμενου έτους. Πολλοί άνθρωποι κλείνουν τα εισιτήριά τους περίπου τρεις μήνες πριν από το ταξίδι. Αλλά η πιο πρόσφατη ανάλυση της ForwardKeys δείχνει ότι οι ταξιδιώτες έχουν αρχίσει να φοβούνται επιδείνωση της κατάστασης στην Ελλάδα.

Ο Olivier Jager θεωρεί ότι κάπως καθησυχαστικό για την ελληνική τουριστική βιομηχανία το γεγονός ότι η πλειονότητα των ταξιδιών αναψυχής στη χώρα μας έχει κλείσει πριν από την κορύφωση της κρίσης. Ωστόσο έχει ανακοπεί απότομα η ανοδική πορεία της τελευταίας διετίας και αυτό μπορεί να αποδειχθεί ανησυχητικό για την επόμενη χρονιά.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες