Eυρωπαίοι t.o's: Ταξιδέψτε άφοβα στην Ελλάδα – ήδη οι κρατήσεις αυξάνονται

10-07-15 | ΑΓΟΡΕΣ

Δεν υπάρχει λόγος να ακυρώνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα ή να μην κάνουν νέες κρατήσεις στη χώρα μας οι τουρίστες από την Ευρώπη, εξηγεί σε σημερινή ανακοίνωσή της ειδικά για την Ελλάδα η Ένωση Ευρωπαϊκών Τουρ Οπερέιτορ, ΕΤΟΑ.

«Θα πρέπει οι άνθρωποι να συνεχίσουν να έρχονται στην Ελλάδα αν έχουν κάνει κράτηση; Φυσικά. Θα πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν κρατήσεις για Ελλάδα; Ναι. Αυτό ήδη συμβαίνει. Η Ελλάδα παραμένει το λίκνο του πολιτισμού, το σπίτι μιας από τις πιο διαδεδομένες κουζίνες στον κόσμο και έχει μια ακτογραμμή με πάνω από 6.000 νησιά. Είναι εκεί για να την απολαύσει ο επισκέπτης», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Ένωση, η οποία αντιπροσωπεύει πάνω από 700 επιχειρήσεις, από τουρ οπερέιτορ, ξενοδοχεία, τουριστικούς φορείς έως προμηθευτές της τουριστικής βιομηχανίας, αναφέρεται μάλιστα σε ενδείξεις που συντείνουν στο ότι οι κρατήσεις για διακοπές στη χώρα έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν, μετά τον αρνητικό αντίκτυπο που είχε η διενέργεια του δημοψηφίσματος και τα δημοσιεύματα στο εξωτερικό με τις ουρές στα ΑΤΜ. 

Όπως επισημαίνει, «τα δημοσιεύματα για μείωση των κρατήσεων στην Ελλάδα από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος δεν είναι κάτι μη αναμενόμενο, δεδομένης της φύσης των νέων αυτών. Οι τουρίστες αγοράζουν σύμφωνα με την οικονομία υπηρεσιών και καμία οικονομία υπηρεσιών δεν δίνει καλή εντύπωση με τους ανθρώπους να  κάνουν ουρές έξω από τα ΑΤΜ προκειμένου να κάνουν ανάληψη μετρητών. Ωστόσο η Ελλάδα συνεχίζει να είναι μια πλήρως λειτουργική δυτική οικονομία υπηρεσιών».

Τα μέλη της ETOA, αναφέρει η ανακοίνωση, που αυτή τη στιγμή διαχειρίζονται εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες στην Ελλάδα, δεν έχουν αναφέρει προβλήματα.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της ΕΤΟΑ, Tom Jenkins, «Δεν είχαμε καμία αναφορά ότι επηρεάστηκε κάποια διάσταση των διακοπών τους από την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα. Όπως με πληροφορούν, όλα τα πακέτα, σε στεριά και θάλασσα, λειτουργούν όπως πωλήθηκαν»

Όπως επισημαίνει, «Αναμφισβήτητα υπάρχει ένα πρόβλημα για εκείνους που βασίζονται στις ελληνικές τράπεζες για μετρητά», όμως «τα μουσεία υποδέχονται επισκέπτες, οι αρχαιολογικοί χώροι είναι ανοικτοί, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν αποθέματα και δέχονται πιστωτικές κάρτες. Τα φέρι μπόουτ λειτουργούν, οι δρόμοι είναι ανοικτοί και τα αεροδρόμια λειτουργούν κανονικά. Η θάλασσα, ο ήλιος και οι παραλίες παραμένουν αιωνίως στη θέση τους».

διαβάστε ακόμα

Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος
Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν
Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas
Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino
Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα