Σε καραντίνα αεροσκάφος της Emirates στη Νέα Υόρκη- Η ανακοίνωση της εταιρείας

05-09-18 | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αεροσκάφος της εταιρείας Emirates τέθηκε σε καραντίνα σήμερα το πρωί στο διεθνές αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντι της Νέας Υόρκης αφού ορισμένοι επιβάτες αισθάνθηκαν αδιαθεσία κατά την πτήση από το Ντουμπάι, όπως μεταδίδουν πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το CNN, τo Airbus A388 που εκτελούσε την πτήση ΕΚ203 από το Ντουμπάι για τη Νέα Υόρκη, μεταφέροντας περίπου 500 επιβάτες, προσγειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί, τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας). «Ήταν εμφανές ότι υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που ήταν αδιάθετοι πριν και από την απογείωση», δήλωσε επιβάτης της πτήσης στο CNN, επισημαίνοντας ότι πολλοί έβηχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης. «Δεν έπρεπε να τους επιτραπεί να πετάξουν», συμπλήρωσε.

Ενώ πηγή από το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης αρχικά δήλωσε ότι περίπου 100 επιβάτες αναφέρθηκαν αδιάθετοι, η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι οι ασθενείς ανέρχονται σε 10.

Η ίδια πηγή από το αεροδρόμιο ανέφερε ότι επτά μέλη του πληρώματος και πέντε επιβάτες έχουν ήδη μεταφερθεί στο Jamaica Hospital Medical Center ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιείται η αποβίβαση των υπόλοιπων επιβατών.

H ανακοίνωση της Emirates στις 9 το βράδυ χθες ώρα Ελλάδος: 

Η Emirates επιβεβαιώνει ότι όλοι οι επιβάτες έχουν αποβιβαστεί από την πτήση EK 203.

Όλοι οι επιβάτες εξετάστηκαν από τις τοπικές υγειονομικές αρχές πριν από την αποβίβαση και 3 επιβάτες καθώς και 7 μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη και αξιολόγηση. Εννέα επιβάτες υποβλήθηκαν σε πρόσθετο ιατρικό έλεγχο στο χώρο κοντά στο αεροσκάφος και στη συνέχεια τους δόθηκε η άδεια να φύγουν.   

Οι υπόλοιποι επιβάτες είχαν τη δυνατότητα να φύγουν νωρίτερα και να ακολουθήσουν την προβλεπόμενη διαδικασία αποχώρησης από το αεροδρόμιο. Το πλήρωμα και το προσωπικό μας επιτέλεσαν την πλήρη συνεργασία με τις αρχές κατά τη διάρκεια του ελέγχου και το αεροσκάφος έχει τώρα παραδοθεί στην Emirates.

Λόγω της καθυστέρησης που προκλήθηκε, η πτήση επιστροφής EK 204 από το αεροδρόμιο JFK στο Ντουμπάι θα καθυστερήσει κατά περίπου 3 ώρες. Οι επιβάτες με πτήσεις με ανταπόκριση στο Ντουμπάι, οι οποίοι επηρεάζονται από την καθυστέρηση, θα βοηθηθούν με την επανέκδοση των εισιτηρίων από το προσωπικό εδάφους.

Ζητούμε συγγνώμη από τους πελάτες μας για τυχόν ταλαιπωρία. Η ασφάλεια και η ευημερία των πελατών και του πληρώματός μας είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός