Θεματική διαδρομή από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

04-12-17 | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μια νέα θεματική διαδρομή για τους τουρίστες της κρουαζιέρας πρόκειται να λανσάρει από την ερχόμενη άνοιξη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Πρόκειται για τη διαδρομή Olympian Trail, η οποία θα συνδέει το Κατάκολο, το δεύτερο δημοφιλέστερο λιμάνι κρουαζιέρας στην Ελλάδα, με την Αρχαία Ολυμπία.

Η θεματική αυτή διαδρομή θα απευθύνεται σε ομάδες τουριστών και θα διακινείται αποκλειστικά από τουριστικά γραφεία και άλλους επαγγελματίες του τουρισμού. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής 45 λεπτών, οι τουρίστες του γκρουπ θα παρακολουθούν χρήσιμα video που θα τους εισάγουν στην ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής ενώ θα λαμβάνουν και από ένα μικρό δώρο, μια σακούλα με τοπικά προϊόντα, τις τροφές των πρωταθλητών (ελαιόλαδο, ξερά σύκα, καρύδια, σταφίδες). Στα καθίσματα υπάρχουν ειδικές ταμπέλες που αναγράφουν τα Ολυμπιακά Ιδεώδη, τα οποία διαμόρφωσαν τον δυτικό πολιτισμό.

Όπως τόνισε η κα Μαίρη Νασοπούλου, Διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Olympian Trail έχει στόχο να προσελκύσει τουρίστες κρουαζιέρας που επισκέπτονται το Κατάκολο και επιθυμούν να επισκεφθούν τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και να γνωρίσουν την ιστορία της περιοχής.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Φίλιππος Τσαλίδης, ο οποίος τόνισε:  «Το Olympain Trail αποτελεί μια διαδρομή συμβολική αλλά και ουσιαστική. Συμβολική, γιατί συνδέει τον πολιτισμό με τον τουρισμό και ουσιαστική, γιατί απαντά σε μια πραγματική ανάγκη, την αυξημένη τουριστική ζήτηση τόσο από τους διεθνείς επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων όσο και από τους Έλληνες εκδρομείς που αναζητούν το τραίνο για κάθε τους προορισμό. Στόχος μας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι να προσφέρουμε στους επιβάτες ξεχωριστές ταξιδιωτικές εμπειρίες και το τραίνο να αποτελέσει το “όχημα” εκείνο για ανάπτυξη συνεργειών και συντονισμό πολιτικών με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την τουριστική ανάπτυξη της χώρας».

Η διαδρομή αυτή δημιουργείται με τη στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά επεσήμανε την προστιθέμενη αξία που δίνουν τα θεματικά προϊόντα στον ελληνικό τουρισμό καθώς και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Η διαδρομή Κατάκολο – Αρχαία Ολυμπία βρίσκεται ήδη σε λειτουργία και εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής καθώς και μεμονωμένους τουρίστες ενώ από την Άνοιξη του 2018 θα λειτουργεί και για γκρουπ τουριστών.

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια