Νομικό Συμβούλιο: δεν επιτρέπονται τα ειδικά τουριστικά λεωφορεία σε μη αστικές περιοχές

29-12-14 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Mία γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους διαμορφώνει νέα δεδομένα στις εγκρίσεις για ειδικές διαδρομές τουριστικών λεωφορείων.

Τα σχετικά ερωτήματα για το θέμα που παρατίθενται παρακάτω απεύθυνε προς το Νομικό Συμβούλιο του κράτους  Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών, Διεύθυνσης Επιβατικών Μεταφορών  του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

α) Aν επιτρέπεται η έγκριση ειδικής διαδρομής και η θέση σε κυκλοφορία σ’ αυτήν ειδικού τουριστικού λεωφορείου δημόσιας χρήσης ανοικτού τύπου αστικής περιήγησης πόλεων σε περιοχή που δεν έχει χαρακτηρισθεί νομίμως ως αστική, παρ’ ότι συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις αστικής περιοχής και εξυπηρετείται από αστική συγκοινωνία, και

β) Αν, για τις ήδη εγκριθείσες με ατομικές διοικητικές πράξεις ειδικές διαδρομές υπό το καθεστώς της υπ’ αριθμ. 22212/29-10-2008 κοινής απόφασης των Υπουργών Τουριστικής Ανάπτυξης και Μεταφορών και Επικοινωνιών (Β’ 2267) και τη θέση σε κυκλοφορία στις διαδρομές αυτές τέτοιων ειδικών τουριστικών λεωφορείων, πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει η νεότερη υπ’ αριθμ. 12726/27-9-2011 κοινή απόφαση των Υπουργών Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Πολιτισμού και Τουρισμού (Β' 2190), τροποποιητική της προηγούμενης, κατά το μέρος που αφορά τις προϋποθέσεις έγκρισης των ειδικών διαδρομών και της κυκλοφορίας σε αυτές, των προαναφερομένων λεωφορείων, σε περίπτωση δε καταφατικής απάντησης, αν μπορεί να ανακληθούν ή να τροποποιηθούν οι εκδοθείσες ως άνω εγκριτικές πράξεις.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Γ’ ΤΜΗΜΑΤΟΣ  ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

α) Υπό το καθεστώς της υπ’ αριθμ. 22212/29-10-2008 κ.υ.α., όπως ισχύει από 30-9-2011 μετά την τροποποίησή της με την υπ’ αριθ. 12726/27-9-2011 κ.υ.α., δεν επιτρέπεται η έγκριση ειδικής διαδρομής και η κυκλοφορία στη διαδρομή αυτή ειδικού τουριστικού λεωφορείου δημόσιας χρήσεως, ανοικτού τύπου, αστικής περιήγησης πόλεων σε περιοχή που δεν έχει, προηγουμένως, χαρακτηρισθεί αστική κατά τις διατάξεις των σχετικών νόμων, επιφυλασσομένης της ειδικής ρυθμίσεως του άρθρου 8 της υπ’ αριθ. 22212/29-10-2008 κ.υ.α., όπως ισχύει.

β) Εγκριτικές πράξεις που εκδόθηκαν υπό το καθεστώς της υπ’ αριθμ. 22212/29-10-2008 κ.υ.α. και σύμφωνα με τις διατάξεις αυτής, όπως ίσχυαν πριν αντικατασταθούν με τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. 12726/27-9-2011 κ.υ.α., δεν επηρεάζονται, ως προς το κύρος και την ισχύ τους, από τις διατάξεις της εν λόγω δεύτερης αποφάσεως.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο