Tράπεζα Πειραιώς: Στην τελική ευθεία η πώληση της AVIS

30-01-17 | RENT A CAR

Στην τελική ευθεία εισέρχεται ο διαγωνισμός για την πώληση από την Τράπεζα Πειραιώς της θυγατρικής της "Olympic Εμπορικές & Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε", που αποτελεί τον master franchisee στην Ελλάδα των "Avis Rent a Car" και "Budget Rent a Car and Payless", όπως γράφει το capital.gr. Αναλυτικά το ρεπορτάζ:

Η Avis που αποτελεί τον μεγαλύτερο παίκτη στην εγχώρια αγορά μίσθωσης αυτοκινήτων έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των ανταγωνιστών της και επιχειρηματικών κεφαλαίων, ελληνικών και ξένων,  που διαβλέπουν προοπτικές σε περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας και στον συγκεκριμένο κλάδο στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων λόγω και του τουρισμού. Η Πειραιώς προχωρά στην αξιοποίηση της συμμετοχής στην θυγατρική της, στο πλαίσιο της υλοποίησης των δεσμεύσεων του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης του Ομίλου, όπως αυτές έχουν συμφωνηθεί με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Πειραιώς για τη συναλλαγή είναι η Citigroup Global Markets Limited Ltd. Η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών  τυπικά λήγει αύριο, 31 Ιανουαρίου 2017, υπάρχουν όμως ενδείξεις ότι μπορεί να δοθεί ολιγοήμερη παράταση, έπειτα από αίτημα ενδιαφερόμενων επενδυτών. Το φάκελο του διαγωνισμού έχουν ζητήσει πάνω από δέκα ενδιαφερόμενοι, μένει να φανεί όμως πόσο τελικώς θα αποστείλουν στα γραφεία της Citigroup στο Λονδίνο δεσμευτικές προσφορές.

Στην αγορά έχουν ακουστεί ως ενδιαφερόμενοι οι όμιλοι Βασιλάκη και Σαρακάκη μέχρι ξένα σχήματα και άλλα private equity funds, δίχως ωστόσο να επιβεβαιώνεται κάτι. Σημειωτέον πως στην Ελλάδα πέραν της Avis που κατέχει υψηλό μερίδιο στην αγορά (της τάξης του 30%), σημαντική παρουσία έχουν, μεταξύ άλλων εταιρείες, όπως η Hertz που λειτουργεί υπό τον όμιλο Βασιλάκη, η ολλανδικών συμφερόντων Leaseplan που επικεντρώνεται στη διαχείριση εταιρικών στόλων αυτοκινήτων, η Executive Lease, η Motorlease, η ALD Automotive, η Sixt, η Εμπορική Rent, η Arval, η κ.α.

Όπως έχει γράψει το Capital.gr., πιθανή πώληση της Olympic (Avis) θα σηματοδοτήσει την αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων στη συγκεκριμένη αγορά. Η περυσινή χρονιά ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες για την Avis με τον Ανδρέα Ταπραντζή (πρώην Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ και νυν Διευθύνων Σύμβουλος της Avis), στο τιμόνι της εταιρείας. Πέρυσι πραγματοποίησε ιστορικό ρεκόρ προ φόρων κερδοφορίας με 13,3 εκατ. ευρώ, ενώ ο τζίρος της διαμορφώθηκε στα 152,2 εκατ. ευρώ.

Πηγή: capital.gr

διαβάστε ακόμα

Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια
Έντονη ζήτηση για ταξίδια στην Αμερική το 2024
HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές
Ε.Ξ. Ρόδου | Αίτημα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για Τμήμα Σπουδών Φιλοξενίας στη Ρόδο
H Πάρος φιλοξένησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας OPTIMIST–U13
Airbnb: Έκδοση Καλοκαιριού 2024 | Εξαιρετικές εμπειρίες από τους σπουδαιότερους θρύλους του κόσμου
Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος
Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν
Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas
Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino