Πάνω από 40 κρουαζιερόπλοια στα ελληνικά ύδατα φέτος - Συνεδρίαση της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής

14-05-21 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Στο πλαίσιο της επανεκκίνησης του τουρισμού στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε, συνεδρίαση της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας (ΕΣΕΚ) με θέμα την επανέναρξη του κλάδου, σε σχέση με τα μέτρα Covid-19. Προσκεκλημένοι και κύριοι συμμετέχοντες ήταν το μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Καθηγητής Υγιεινής & Επιδημιολογίας κ. Χατζηχριστοδούλου, όπως επίσης και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας κα Μουχτούρη.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΚ Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας Ευάγγελος Κυριαζόπουλος και η Αντιπρόεδρος της ΕΣΕΚ Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Βίκυ Λοϊζου περιέγραψαν το περιβάλλον στο οποίο θα κινηθεί φέτος ο τουρισμός και ιδιαίτερα η κρουαζιέρα, με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα πλοία, στους λιμένες, στους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Επίσης, αναφέρθηκαν θέματα που αφορούν τις πύλες εισόδου, τους λιμένες εξυπηρέτησης περιστατικών covit-19, την λειτουργία της αγοράς και ιδιαίτερα τα θέματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στην περίπτωση που ενδεχομένως υπάρχουν περιστατικά μολύνσεων.

Σύμφωνα με τα ως τώρα διαθέσιμα στοιχεία τη φετινή σεζόν, η οποία προβλέπεται να λειτουργήσει έως και τον Νοέμβριο, αναμένεται να δραστηριοποιηθούν στα ελληνικά ύδατα πάνω από 40 κρουαζιερόπλοια, τα οποία θα προσεγγίσουν περί τους 45 λιμένες – προορισμούς σε όλη την χώρα.

Η δυναμική του κλάδου είναι ιδιαίτερα αυξημένη, μετά από μια περίοδο απότομης καθίζησης, την στιγμή μάλιστα που άλλες αγορές κρουαζιέρας, όπως αυτή της Καραϊβικής, είναι ακόμη κλειστές.

Αυτή η εξέλιξη κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική και είναι αποτέλεσμα όχι μόνο της καλής προετοιμασίας και των καλών υγειονομικών δεδομένων της χώρας, αλλά και των καλών σχέσεων εμπιστοσύνης που ανέπτυξε ο κλάδος της κρουαζιέρας με την Ελλάδα, αυτή την περίοδο της κρίσης, με την φιλοξενία και την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων και των πληρωμάτων τους, στους ελληνικούς λιμένες.

Στις εργασίες της Επιτροπής εκτός από τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Ε. Κυριαζόπουλο συμμετείχαν με εισηγήσεις και ερωτήματά: για την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος, για την Περιφέρεια Αττικής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σ. Βοϊδονικόλας, για την ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κ. Κούκας, για το Ναυτικό Επιμελητήριο ο κ. Γ. Γράτσος και ο κ. Ι. Τσενεμπής, για την για την ΕΛΙΜΕ ο κ. Δ. Αναστασόπουλος, για τον ΟΛΠ Α.Ε ο κ. Α. Καρλής, από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου οι καθηγητές κα. Μ. Λεκάκου και κ. Α. Πάλλης, για τη Διεθνή Ναυτική Ένωση ο κ. Η. Τσουκαλάς, για την ΕΕΦΚΝ ο κ. Γ. Κουμπενάς και ο κ. Α. Καλούδης, για την FED-HATTA όσο και για την ΕΠΕΣΤ ο κ. Δ. Βενετόπουλος, για την ΣΕΤΕ ο κ. Α. Στυλιανόπουλος, για την ΠΕΝΕΤΗΣ ο κ. Π. Παπικίνος, για τον ΣΕΕΝ ο κ. Α. Γελασάκης, για τον Επιμελητηριακό Όμιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών κ. Σ. Σκιαδαρέσης, για την ΠΑΣΕΝΤ ο κ. Θ. Βασιλόπουλος, για τον ΠΣΕΠΕ ο κ. Ν. Μαυρίκος και για την CLIA η κα. Μ.Δεληγιάννη.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι η φετινή χρονιά να είναι μια καλή ασφαλής τουριστική χρονιά, για όλα τα είδη του τουρισμού και δη του θαλάσσιου, ώστε να αποτελέσει εφαλτήριο για την περαιτέρω ποιοτική ανάπτυξη του κλάδου στα επόμενα χρόνια.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ