MSC Cruises: Ασφαλιστική κάλυψη για κρούσματα κορωνοϊού στις κρουαζιέρες

13-08-20 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

H MSC Cruises ετοιμάζεται για την επανέναρξη της κρουαζιέρας από ιταλικά λιμάνια στις 16 Αυγούστου, ανακοινώνοντας νέα ασφαλιστική κάλυψη για κρούσμστα Covid-19. Το ασφάλιστρο των 18 ευρώ καλύπτει ενδεχόμενα έξοδα για ακύρωση του ταξιδιού, ιατρική περίθαλψη και φαρμακευτική αγωγή επί του σκάφους ή στο νοσοκομείο, καθώς και την επιστροφή στο σπίτι του ασθενούς και του συνοδού. Η κάλυψη αυτή προσφέρεται από την ασφαλιστική Europa Assistance, με την οποία συνεράζεται η εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι η MSC έχει γνωστοποιήσει ότι ξεκινά κρουαζιέρες στην Ανατολική και Δυτική Μεσόγειο με πρόγραμμα 7 ή 8 διανυκτερεύσεων. Η επανέναρξη συνοδεύεται από την εισαγωγή ενός νέου και περιεκτικού πρωτοκόλλου υγείας και ασφάλειας που θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στα δυο πλοία της. Αυτό περιλαμβάνει επίσης τεστ Covid-19 για επιβάτες και πλήρωμα πριν από την επιβίβαση.

Η πρώτη κρουαζιέρα ξεκινά στις 16 Αυγούστου, με το MSC Grandiosa, από τη Γένοβα σε Civitavecchia, Νάπολη, Παλέρμο και Βαλέτα.

Στις 29 Αυγούστου αρχίζουν οι κρουαζιέρες στην Ελλάδα, με το MSC Magnifica, από τα ιταλικά λιμάνια της Τεργέστης και του Μπάρι στην Κέρκυρα, Κατάκολο και Πειραιά . Στη συνέχεια θα προστεθούν και άλλοι προορισμοί.

Η MSC ακύρωσε όλες τις άλλες μεσογειακές κρουαζιέρες κατά την περίοδο από 16 Αυγούστου έως 31 Οκτωβρίου, λόγω της πανδημίας. Οι ταξιδιώτες από την περιοχή Σένγκεν (υπό την επιφύλαξη τυχόν περιορισμών που επιβάλλονται από τις ιταλικές αρχές) οι οποίοι έχουν κάνει κράτηση σε ταξίδι, μπορούν να εξαργυρώσουν την κράτηση ή να την αλλάξουν για κρουαζιέρα με το MSC Grandiosa ή το MSC Magnifica.

Η MSC έχει ακυρώσει όλα τα ταξίδια από τα λιμάνια των ΗΠΑ έως τα τέλη Οκτωβρίου, ενώ έχουν ακυρωθεί  και οι κρουαζιέρες στην Άπω Ανατολή από τις 10 Σεπτεμβρίου έως τις 26 Οκτωβρίου.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο