MSC: Πότε ξεκινούν οι κρουαζιέρες στη Μεσόγειο; Ελληνικά λιμάνια στο πρόγραμμα

07-08-20 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Σήμερα, Παρασκευή, η Ιταλική κυβέρνηση ενδέχεται να δώσει το πράσινο φως για την έναρξη της κρουαζιέρας, σύμφωνα με την εταιρία MSC, η οποία βρίσκεται σε ετοιμότητα  για να ξεκινήσει δρομολόγια, καθώς είναι η μοναδική στη βιομηχανία που θα διενεργεί τεστ κορωνοϊού στους επιβάτες.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας δήλωσε οτι τίθεται υπέρ της κρουαζιέρας. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ναι στην κρουαζιέρα και όχι στις ντίσκο. 

Έπειτα από τις δηλώσεις αυτές, ο διευθύνων σύμβουλος της MSC, Gianni Onorato, εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος αναμένοντςα οτι η Ιταλική κυβέρνηση θα δώσει την τελική έγκριση για την έναρξη της κρουαζιέρας την Παρασκευή.

Εάν δοθεί το πράσινο φως, στις 15 Αυγούστου, το MSC Grandiosa θα αναχωρήσει για κρουαζιέρες στη δυτική Μεσόγειο και μια εβδομάδα αργότερα, το MSC Magnifica στην ανατολική Μεσόγειο. 

Στον προγραμματισμό κρουαζιέρας περιλαμβάνονται προσεγγίσεις και σε ελληνικά λιμάνια, ανάμεσα στα οποία είναι η Κέρκυρα, το Κατάκολο, ο Πειραιάς και η Αθήνα, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να προστεθούν περαιτέρω δρομολόγια.

Όλοι οι επιβάτες των πλοίων της εταιρίας θα τεστάρονται πριν επιβιβαστούν, πολλοί εκ των οποίων πριν το τσεκ ιν στο λιμάνι. Τα αποτελέσματα θα βγαίνουν από 60 έως 90 λεπτά αργότερα.

Θέλουμε να κάνουμε όλα όσα είναι τεχνικά εφικτά ώστε να διατηρήσουμε τον κίνδυνο μόλυνσης όσο το δυνατόν χαμηλότερα γίνεται, τόνισε ο κ. Onorato.

Η εταιρία επένδυσε περί τα 500.000 ευρώ ανά κρουαζιέρα για να φέρει σε πέρας αυτή τη διαδικασία και να αποκτήσει τον κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό. Ωστόσο, δεν επιθυμεί οι διαδικασίες αυτές να θεωρηθούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αλλά υπόδειγμα για τη βιομηχανία.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ