MSC Cruises: Τα πρωτόκολλα που θα επιτρέψουν την επιστροφή της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο (video)

04-08-20 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Τις λεπτομέρειες από το πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας για τα δρομολόγια κρουαζιέρας παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της MSC Cruises, Gianni Onorato.

Ειδική task force, με τη στήριξη κορυφαίων ειδικών της υγείας, ανέπτυξε το πρωτόκολλο σύμφωνα με τις λειτουργικές διαδικασίες της MSC Cruises πέρα από τοπικές και εθνικές κατευθυντήριες γραμμές, θέτοντας νέα πρότυπα.

Οι νέες διαδικασίες περιλαμβάνουν τεστ κορωνοϊού για όλους τους επισκέπτες και το πλήρωμα πριν την επιβίβαση στο πλοίο, ασφαλείς εκδρομές στην ξηρά σε κάθε προορισμό μόνο με πρόγραμμα της MSC Cruises ως πρόσθετη προστασία για τους επισκέπτες και την εισαγωγή σχεδίο προστασίας από τον κορωνοϊό για πιο ξέγνοιαστες διακοπές για τους επιβάτες.

Η εταιρία προετοιμάζεται για πιθανή επιστροφή της το καλοκαίρι στη Μεσόγειο, χωρίς όμως να έχουν γίνει γνωστές οι ημερομηνίες.

Εν αναμονή των απαραίτητων τελικών εγκρίσεων, δύο πλοία της εταιρίας προετοιμάζονται για ταξίδια, τα MSC Cruises και MSC Magnifica.

Το MSC Grandiosa θα προσφέρει κρουαζιέρες 7 διανυκτερεύσεων στη δυτική Μεσόγειο και το MSC Magnifica στην ανατολική Μεσόγειο.

Αρχικά θα γίνουν δεκτοί επιβάτες από τις χώρες Σένγκεν.

Τα προγράμματα κρουαζιέρας στη Μεσόγειο θα διαμορφωθούν σύμφωνα με την προσβασιμότητα στα λιμάνια, μειώνοντας όσο είναι δυνατόν την ανάγκη των επιβατών να χρησιμοποιούν δημόσια συγκοινωνία ή πτήσεις.

Πλακιωτάκης: Μετά τις 20 Αυγούστου οι κρουαζιέρες στην Ελλάδα

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, η  εκκίνηση των κρουαζιέρων στην Ελλάδα θα γίνει μετά τις 20 Αυγούστου.

Η χώρα μας, είπε, εξέδωσε τις δικές της εθνικές οδηγίες, με βάση και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τους επιβάτες και τα πληρώματα των κρουαζιερόπλοιων και είναι έτοιμη να υποδεχθεί κρουαζιερόπλοια.

Ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από συγκεκριμένες ξένες εταιρείες να εκκινήσουν κρουαζιέρες στην Ελλάδα, ωστόσο εκτίμησε ότι αυτό θα μπορεί να γίνει μετά τις 20 Αυγούστου.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών