Diamond Princess: Ένας επιβάτης μόλυνε άλλους 700 στην ίδια κρουαζιέρα τον Φεβρουάριο

30-07-20 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Ένας επιβάτης ήταν υπεύθυνος για τη διασπορά του κορωνοϊού σε εκατοντάδες συνεπιβάτες του στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess τον Φεβρουάριο.

Η περίπτωση διασποράς του ιού στο κρουαζιερόπλοιο αποτέλεσε τη μεγαλύτερη εστία εξάπλωσής του εκτός Κίνας, με τους ερευνητές πλέον να έχουν φτάσει στο συμπέρασμα ότι το γεγονός αυτό ήταν αποτέλεσμα ενός επιβάτη που ήταν φορέας του ιού.

Το πλοίο τέθηκε σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, αμέσως μόλις εντοπίστηκε οτι ένας επιβάτης του είχε κορωνοϊό. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι υπήρξε ραγδαία εξάπλωση του ιού στο πλοίο με πάνω από 700 ανθρώπους να προσβάλλονται από αυτόν, εκ των οποίων 7 έχασαν τη ζωή τους. Συνολικά, το πλοίο επέβαιναν 3.700 άνθρωποι.

Η ερευνητική ομάδα του Ιαπωνικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νοσημάτων στην έκδοση PNAS, που ανέλυσε τη γενετική πρόοδο πολλαπλών δειγμάτων ιού από τους ανθρώπους που μολύνθηκαν, σχημάτισε ένα είδος οικογενειακού δέντρου. Το αποτέλεσμα στο οποίο κατέληξε ήταν ότι εστία εξάπλωσης του ιού οφειλόταν σε ένα άτομο. 

Η γενετική ανάλυση έδειξε ότι όλοι οι κορωνοϊοί είχαν την ίδια μετάλλαξη. Αυτό δείχνει ότι η διασπορά στο πλοίο προήλθε από ένα και μόνο περιστατικό πριν την έναρξη της περιόδου καραντίνας.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις αλληλουχίες γονιδιώματος του ιού ε 148 επιβάτες και μέλη πληρώματος του πλοίου που είχαν τεθεί σε καραντίνα στις 3 Φεβρουαρίου από τις Ιαπωνικές αρχές στο λιμάνι Yokohama. 

Η ομάδα ανέφερε ότι οι επιβάτες που είχαν μολυνθεί προέρχονταν και από τα 18 καταστρώματα του πλοίου. Συμπέραναν ότι τα περισσότερα κρούσματα προέκυψαν από συγκεντρώσεις κόσμου σε χώρους διασκέδασης ή αγορών στο πλοίο. Οι περισσότεροι που μολύνθηκαν παρουσίασαν τα πρώτα συμπτώματα στις 7 Φεβρουαρίου.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»