Το 2021 θα είναι μια υπέροχη χρονιά για την κρουαζιέρα

23-07-20 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Μακροπρόθεσμα, η κρουαζιέρα θα αποτελεί τον ασφαλέστερο τύπο διακοπών, δήλωσε ο πρόεδρος Β. Αμερικής της MSC Cruises, Rick Sasso, λόγω της ενασχόληση της επιστήμης με την ανεύρεση θεραπείας για τον κορωνοϊό αλλά και με τα μέτρα που λαμβάνονται στα κρουαζιερόπλοια.

Νιώθω, είπε μιλώντας σε webinar του Τουριστικού Οργανισμού Καραϊβικής, ότι θα δείξουμε όχι απλώς στις αρχές αλλά και στους καταναλωτές τι έχουμε κάνει, πόσο καλά θα λειτουργήσει και γιατί τα μέτρα αυτά είναι πιο εκτενή σε σχέση με άλλες μορφές τουρισμού.

Όπως τόνισε, η βιομηχανία κρουαζιέρας θα κάνει τα πάντα για να τηρήσει τους κανονισμούς ώστε να διασφαλίσει ότι τα πλοία της είναι ασφαλή για τους καταναλωτές (θερμομέτρηση στο τσεκ ιν, πρωτόκολλα απολύμανσης, ερωτηματολόγια πριν την αναχώρηση των επισκεπτών από το σπίτι κτλ.)

Πρέπει να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και να κάνουμε τα πλοία πολύ ελκυστικά για τους ταξιδιώτες, δήλωσε η αντιπρόεδρος Κυβερνητικών Σχέσεων της Carnival Corporation, Marie McKenzie

Όπως είπε, η Carnival παραδοσιακά αποσύρει 2 κρουαζιερόπλοια ετησίως, και πρόσφατα αποφασίστηκε να αποσύρει 13, κυρίως μικρά με μεγάλο κόστος συντήρησης. Από τα 9 νέα πλοία που ήταν στον προγραμματισμό της εταιρίας μέχρι το τέλος του 2021, αποφασίστηκε να γίνει παραλαβή των 5.

Ο κ. Sasso δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η βιομηχανία κρουαζιέρας έχει περάσει σε μία νέα μη κανονικότητα, μια ιατρική καταστροφή και έναν οικονομικό Αρμαγεδώνα. Ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον. 

Οι κρατήσεις παραμένουν ισχυρές, δήλωσε ο αντιπρόεδρος Κυβερνητικών Σχέσεων για την Αμερική της Royal Caribbean, Russell Benford, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι το 2021 θα είναι μια εξαιρετική χρονιά για την κρουαζιέρα.

Η κ. McKenzie δήλωσε ότι οι κρατήσεις για το 2021 είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικές ενώ και ο κ. Sasso προέβλεψε ότι η δυσκολότερη ομάδα ταξιδιωτών στην κρουαζιέρα θα είναι όσοι δεν έχουν ξανακάνει διακοπές αυτού του τύπου. Ωστόσο, παρέμεινε αισιόδοξος και για αυτό το ζήτημα.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός