«Βούλιαξε» από τουρίστες το λιμάνι της Κέρκυρας χθες – Ρεκόρ στην κίνηση επιβατών κρουαζιέρας

23-06-14 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Περισσότεροι από 8.000 επισκέπτες από 4 διαφορετικά κρουαζιερόπλοια πλημμύρισαν χθες την Κέρκυρα, καταγράφοντας για φέτος, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, ρεκόρ τουριστικής προσέλευσης στο λιμάνι του νησιού.

Μεταξύ των κρουαζιερόπλοιων που κατέπλευσαν στο λιμάνι του νησιού ήταν και το γνωστό  «Disney Magic», της αμερικανικής εταιρείας κρουαζιέρας «Disney Cruise Line», θυγατρικής της «The Walt Disney Company», με 2.500 περίπου επιβάτες, στην πλειοψηφία τους Αμερικανούς. 

Μάλιστα, το «Disney Magic» προσέγγισε για πρώτη φορά χθες την Κέρκυρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, το πλοίο έφτασε από την Κατάνια της Ιταλίας το πρωί και παρέμεινε στο νησί έως τις 6 περίπου το απόγευμα. Ξεκίνησε την κρουαζιέρα στις 14 Ιουνίου από το λιμάνι της Βαρκελώνης και θα καταλήξει στις 26 Ιουνίου στο λιμάνι της Βενετίας.

Η εταιρεία, που συμπεριέλαβε φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά την Ελλάδα στο πρόγραμμα της, θα πραγματοποιήσει συνολικά 3 κρουαζιέρες στο Αιγαίο, δύο 9ήμερες και μια 12ήμερη. Εκτός από τον Πειραιά, το κρουαζιερόπλοιο θα επισκεφτεί το Κατάκολο, τη Μύκονο, τη Ρόδο, το Ηράκλειο και τη Σαντορίνη. Και αυτή τη φορά όμως οι ελληνικοί προορισμοί ήταν ενδιάμεσες στάσεις για ολιγόωρη παραμονή, αφού η αμερικανική εταιρεία προτιμά τα λιμάνια της Ισπανίας και της Ιταλίας ως λιμάνια εκκίνησης των προγραμμάτων της.

Εκτός από το «Disney Magic», τα άλλα 3 κρουαζιερόπλοια που κατέπλευσαν χτες στην Κέρκυρα ήταν το Emerald Princess της Princess Cruises, το Queen Elizabeth της Qunard Cruise Line και το Aurora της P&O Cruises.  

Ωστόσο, οι επιχειρηματίες του νησιού, από την πλευρά τους, δεν εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τα έσοδα. Όπως εξηγούν, οι επισκέπτες, που μένουν από έξι έως εννιά ώρες στο νησί προτιμούν να κολυμπήσουν σε μια κοντινή παραλία ή να κάνουν μια σύντομη βόλτα στην πόλη και επιδίδονται σε ελάχιστες αγορές, ενώ οι περισσότεροι γευματίζουν μέσα στα κρουαζιερόπλοια το βράδυ, σύμφωνα και με το πρόγραμμα του ταξιδιού.

Όπως έχει ανακοινώσει ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας, αυτό το μήνα συνολικά 53 κρουαζιερόπλοια θα επισκεφτούν την Κέρκυρα, ενώ ο αριθμός των επιβατών που θα κάνουν στάση στο νησί υπολογίζεται ότι θα φτάσει τις 80.000. Η φετινή εκτίμηση για το λιμάνι της Κέρκυρας είναι ότι θα κλείσει με  630 χιλ.-640 χιλ. επιβάτες, με λιγότερες αφίξεις πλοίων. Ήδη ο Μάιος έκλεισε με πτώση όσον αφορά τις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων και επιβατών σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013, καταγράφοντας μείωση στους επισκέπτες 21,3% (18.612 λιγότεροι επιβάτες) και 26,3% στις προσεγγίσεις (15 κρουαζιερόπλοια λιγότερα).

Όπως τονίζουν ξενοδόχοι και καταστηματάρχες, μπορεί η Κέρκυρα να συμπεριλαμβάνεται στα τρία πιο δημοφιλή λιμάνια κρουαζιέρας (μαζί με τη Μύκονο και τη Σαντορίνη) και οι κρατήσεις από τουρίστες να καταγράφουν διψήφιο ποσοστό αύξησης σε σχέση με πέρσι, αλλά οι επαγγελματίες ακόμη προσπαθούν να συνέλθουν από την κατακόρυφη πτώση του εσωτερικού τουρισμού που στήριζε οικονομικά για πολλά χρόνια το νησί. 

 

διαβάστε ακόμα

Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα