Μ.Κόνσολας: "Χαμένη χρονιά για την ελληνική κρουαζιέρα το 2017 με ευθύνη της Κυβέρνησης"

13-01-17 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Απάντηση στις αιτιάσεις που διατυπώνονται από κυβερνητικά στελέχη για την εκτιμώμενη μείωση φέτος της κρουαζιέρας στη χώρα μας δίνει ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι σαφές ότι επικρατεί απόλυτη σύγχυση, αλλά και άρνηση της πραγματικότητας στο κυβερνητικό στρατόπεδο, σχετικά με τα δεδομένα που αφορούν στην κρουαζιέρα.

Την πτώση κατά 30% στην κρουαζιέρα για το 2017, δεν την “ανακάλυψε” η Νέα Δημοκρατία. Επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία που υπάρχουν για το μειωμένο αριθμό δρομολογίων κρουαζιεροπλοίων σε ελληνικούς προορισμούς, αλλά και από όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στην κρουαζιέρα.

Το 2017 θα είναι μια χαμένη χρονιά για την ελληνική κρουαζιέρα και χρειάζεται άμεση αντίδραση από την πλευρά μας για να μη χαθεί η χρονιά και για το 2018.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ισχυρίζεται πως δεν έχει καμία ευθύνη για την πτώση στην κρουαζιέρα, που θα σημαίνει μείωση χιλιάδων επισκεπτών και απώλεια εσόδων. Προσπαθεί ταυτόχρονα να καταγγείλει τη Νέα Δημοκρατία και τους φορείς της κρουαζιέρας, που αναδεικνύουν το πρόβλημα και ζητούν συγκεκριμένες και στοχευμένες πολιτικές  για την ενίσχυση της κρουαζιέρας.

Η άρνηση της πραγματικότητας και το έλλειμμα σχεδίου και ευθύνης που χαρακτηρίζουν αυτήν την Κυβέρνηση, έχουν βαρύ κόστος και για τον τομέα της κρουαζιέρας.

Αυτή η Κυβέρνηση, που έχει βάλει την υπογραφή της στην υπερφορολόγηση του τουρισμού μας, καθημερινά αποδεικνύει πόσο επικίνδυνη είναι για τη χώρα».

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι