Φ.Βενετόπουλος στο Tornos News: Γιατί η Variety Cruises αναδείχθηκε καλύτερη μπουτίκ εταιρία κρουαζιέρας στον κόσμο

29-01-16 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Η ελληνική  εταιρία Variety Cruises αναδείχθηκε πρόσφατα από την αμερικανική εφημερίδα USA Today ως η καλύτερη μπουτίκ εταιρία κρουαζιέρας στον κόσμο. Με αφορμή αυτή τη διεθνή διάκριση, το Tornos News ζήτησε από τον Αντιπρόεδρο Πωλήσεων & Μάρκετινγκ (VP Sales & Marketing) της εταιρείας κ.Φίλιππο Βενετόπουλο να δώσει το προφίλ αυτής της εταιρείας-διαμάντι για το ελληνκό γιότινγκ και κατ'επεκταση για τον ελληνικό τουρισμό, τη φιλοσοφία της, τα σχέδιά της...

Ο κ.Φίλιππος Βενετόπουλος, γιος του προέδρου της εταιρίας κ.Τριαντάφυλλου Βενετόπουλου, σπεύδει να τονίσει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι υπερήφανη για το επίπεδο υπηρεσιών, που παρέχει στους τουρίστες, υπογραμμίζζοντας την ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικότητας από την πολιτεία, ώστε το επίπεδο υπηρεσιών να βελτιώνεται συνεχώς.

Η Variety Cruises διαθέτει στόλο 11 MEGAYACHTS 4-5 αστέρων, τα περισσότερα με ελληνική σημαία, που ναυπηγήθηκαν από ελληνικά χέρια, ενώ σχεδιάζει τη ναυπήγηση δύο νέων πλοίων, πάλι στην Ελλάδα. 

Η βασική αγορά της εταιρίας είναι της Αμερικής με την Αγγλία, Γερμανία και Αυστραλία να ακολουθούν. Ο κ.Βενετόπουλος αναμένει φέτος μια ελαφρά πτώση για το ελληνικό γιότινγκ, μετά την καλή χρονιά που είχε πέρυσι,κυρίως λόγω του μεταναστευτικού και των τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα.

Ως προς τη φιλοσοφία της Variety Cruises, επισημαίνει:

"Η φιλοσοφία μας ήταν και παραμένει να προσφέρουμε στους πελάτες μας την αυθεντικότητα του προορισμού, όντας πάνω σε ένα μπουτίκ πλωτό ξενοδοχείο"

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη:

- Πριν από λίγες ημέρες, η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα USA Today ανακήρυξε την ελληνική  εταιρία Variety Cruises ως την καλύτερη μπουτίκ εταιρία κρουαζιέρας στον κόσμο. Προφανώς, η διάκριση αυτή αποτελεί τίτλο τιμής όχι μόνο για την εταιρία, αλλά συνολικά για το ελληνικό γιώτινγκ. Να ξεκινήσουμε τις ερωτήσεις από αυτό το σημείο: πρέπει η Ελλάδα να αισθάνεται υπερήφανη για το επίπεδο υπηρεσιών στο θαλάσσιο τουρισμό; 

-Η Ελλάδα πρέπει να είναι υπερήφανη όχι μόνο για τις υπηρεσίες της στο θαλάσσιο τουρισμό της αλλά γενικότερα για το επίπεδο των υπηρεσιών προς τους ξένους τουρίστες. Είναι σημαντικό όμως για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε αυτό το επίπεδο η πολιτεία να σταθεί δίπλα στο πλευρό των επιχειρηματιών ώστε αυτό να βελτιώνεται διαρκώς. 

-Δώστε μας το προφίλ της Variety Cruises: την ιστορία της, το στόλο πλοίων, που διαθέτει, τη φιλοσοφία της...

-Η Variety Cruises φέρει ρίζες από το 1968 και διαθέτει στο στόλο τις 11 πλοία. Η φιλοσοφία μας ήταν και παραμένει να προσφέρουμε στους πελάτες μας την αυθεντικότητα του προορισμού, όντας πάνω σε ένα μπουτίκ πλωτό ξενοδοχείο. Απ' το να κολυμπάνε σε Ελληνικές απομονωμένες παραλίες που μόνο με σκάφος μπορείς να προσεγγίσεις έως απομονωμένα χωριά στις όχθες ποταμών της Δυτικής Αφρικής. Σήμερα στην εταιρία ανήκουν 11 MEGAYACHTS 4-5 αστέρων,  χωρητικότητας μέχρι 72 επιβατών. Τα πλοία φέρουν στη πλειονότητά τους Ελληνική σημαία και έχουν ναυπηγηθεί στη χώρα μας από Ελληνικά χέρια.

-Σε ποιες περιοχές πραγματοποιούνται οι κρουαζιέρες σας και σε ποια κατηγορία κοινού απευθύνεται Ποιες είναι οι βασικές εθνικότητες των πελατών σας- τι ζητούν αυτοί- τι τους ενθουσιάζει και τι τους απογοητεύει στην Ελλάδα

-Κατά την καλοκαιρινή περίοδο κινούμαστε κυρίως στη Μεσόγειο θάλασσα σε χώρες όπως η Ελλάδα, Κροατία, Τουρκία, Ιταλία και Γαλλία. Μετά το πέρας της καλοκαιρινής περιόδου τα πλοία μας σαλπάρουν για Κούβα, Κόστα Ρίκα, Παναμά, Κανάρια νησιά και παραλία Δυτικής Αφρικής. Η βασική μας αγορά είναι της Αμερικής με την Αγγλία, Γερμανία και Αυστραλία να ακολουθούν. Απευθυνόμαστε σε ένα κοινό το οποίο έχει ταξιδέψει πολύ και θέλει να ζήσει κάτι διαφορετικό και όχι μαζικού τουρισμού.

-Σκέπτεστε κάποιες διαφοροποιήσεις στα δρομολόγιά σας μετά τα πρόσφατα συμβάντα στην Τουρκία, καθώς είχατε κρουαζιέρα σε ελληνικά νησιά και Τουρκία. 

-Υπάρχει μία σκέψη να μειωθούν τα τούρκικα λιμάνια, αλλά προς το παρόν κάνουμε υπομονή, περιμένοντας να δούμε τις εξελίξεις και τις αντιδράσεις των μεγάλων Tour Operator. 


-Πώς διαφαίνεται η εξέλιξη της εφετινής χρονιάς για σας και το ελληνικό γιότινγκ;

-Καθώς το 2015 ήταν μία πολύ καλή χρονιά για τον τουρισμό και για το ελληνικό yachting, απ' ό,τι διαφαίνεται το 2016 θα έχει μία ελαφρά πτώση κυρίως λόγω του μεταναστευτικού και των τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουνε συμβεί το τελευταίο διάστημα.

-Υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω ανάπτυξη της Variety Cruises με νέα πλοία ή νέους προορισμούς;

-Προσθέσαμε ένα πλοίο χωρητικότητας 34 ατόμων το 2015 και αυτή τη στιγμή είμαστε σε συζητήσεις με ξένους επενδυτικούς οίκους για την ναυπήγηση δύο νέων πλοίων χωρητικότητας 60 και 90 επιβατών στην Ελλάδα.

Ποιος είναι ο κ.Φίλιππος Βενετόπουλος

Γεννημένος το 1985, αποφοίτησε  από το Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδας (Deree College )  με διάκριση (Distinction) στον τομέα των χρηματοοικονομικών και λογιστικής, και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στον τομέα των ξενοδοχειακών στο NYU των ΗΠΑ.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην Variety Cruises το 2006 και το 2008 εργάστηκε στην Τράπεζα Πειραιώς στο Λονδίνο ως μέλος του credit desk. Τελειώνοντας την στρατιωτική του θητεία το 2012,  επιστρέφει στην Variety Cruises  ως υπεύθυνος πωλήσεων για τις ΗΠΑ, την μεγαλύτερη αγορά για την εταιρεία. Το 2015, αναλαμβάνει την θέση του VP of Sales & Marketing. 

 

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google