Οι τιμές τη φετινή σεζόν για το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Ελλάδας - Κύπρου

17-05-23 | ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ

Η έναρξη των ακτοπλοϊκών δρομολογίων Ελλάδας- Κύπρου για το τρέχον έτος αναμένεται να ξεκινήσουν την Τετάρτη 31 Μαΐου στις 13:00 με το πρώτο πλοίο να εκτελεί το πρώτο δρομολόγιο από τη Λεμεσό προς τον Πειραιά.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου, Scandro Holding Ltd, ανήρτησε στην ιστοσελίδα της τόσο τις ημερομηνίες των δρομολογίων, όσο και τις τιμές για καμπίνες, αεροπορική καρέκλα αλλά και μεταφορά οχημάτων. Σημαντική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός ότι φέτος θα γίνουν δρομολόγια και από τη Λάρνακα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Scandro Holding Ltd, θα γίνουν συνολικά 22 δρομολόγια από την Κύπρο προς Πειραιά. Τα 14 θα έχουν αφετηρία τη Λεμεσό και τα 8 θα ξεκινούν από τη Λάρνακα. Από τη Λεμεσό θα φύγει το πρώτο δρομολόγιο στις 31 Μαΐου και το τελευταίο θα αναχωρήσει από Λεμεσό την Κυριακή 23 Ιουλίου και θα επιστρέψει από Πειραιά στις 26 Ιουλίου.Ακολούθως η αφετηρία θα μεταφερθεί στο λιμάνι της Λάρνακας. Το πρώτο δρομολόγιο από τη Λάρνακα θα αναχωρήσει για Πειραιά το Σάββατο 29 Ιουλίου το μεσημέρι και το τελευταίο την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου με επιστροφή στη Λάρνακα από τον Πειραιά το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι το ταξίδι από Λεμεσό διαρκεί περίπου 30 ώρες, ενώ από Λάρνακα 2 ώρες επιπλέον, δηλαδή περίπου 32 ώρες.

 Σε ότι αφορά στο κόστος του ταξιδιού υπάρχει μικρή διαφοροποίηση στην τιμή του εισιτηρίου μεταξύ Λεμεσού και Λάρνακας. Η διαφορά οφείλεται όχι στην τιμή του ναύλου, αλλά στη διαφορά λιμενικών φόρων της Λάρνακας και της Λεμεσού αντίστοιχα. Για παράδειγμα για εισιτήρια σε μονόκλινη καμπίνα πρώτης θέσης η τιμή με επιστροφή από Λεμεσό είναι στα 145,98 Ευρώ, ενώ η ίδια καμπίνα από Λάρνακα τιμάται 138,60 Ευρώ. Οι φόροι για ενήλικες στο λιμάνι της Λεμεσού είναι 32,99 Ευρώ για μονή διαδρομή, ενώ στη Λάρνακα οι φόροι ανέρχονται σε 29,30 Ευρώ. Έτσι για το ταξίδι με επιστροφή η διαφορά είναι περίπου 7 Ευρώ. Οι τιμές για την αεροπορική καρέκλα, δηλαδή ταξίδι χωρίς καμπίνα έχουν ως εξής: Από τη Λεμεσό με επιστροφή η τιμή ανέρχεται στα 75,98 Ευρώ με επιστροφή, ενώ από τη Λάρνακα η τιμή για αεροπορική καρέκλα είναι τα 68,60 Ευρώ. Αξιοσημείωτο είναι δε το γεγονός ότι η τιμή του ναύλου από την εταιρεία για την αεροπορική καρέκλα είναι μόλις 5 Ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό αντιστοιχεί στους λιμενικούς φόρους.

Η μεταφορά οχήματος θα κοστίσει με επιστροφή 212,98 Ευρώ στη Λάρνακα, ενώ στη Λεμεσό 223,10 Ευρώ . Η μεταφορά μοτοσυκλέτας από τη Λάρνακα κοστίζει με επιστροφή 140,94 Ευρώ, ενώ από Λεμεσό 141,80 Ευρώ. Σημειώνεται ότι το κόστος για μεταφορά οχήματος είναι επιπλέον τους κόστους του εισιτηρίου για τον επιβάτη/οδηγό. Για μεταφορά κατοικίδιου και από τα δύο λιμάνια ισχύουν οι ίδιες τιμές. Το κόστος για κατοικίδιο σε καμπίνα θα είναι 100 Ευρώ με επιστροφή και στο κυνοτροφείο 70 Ευρώ με επιστροφή. Επίσης φέτος θα υπάρχει η δυνατότητα και χρήση διαδικτύου στο πλοίο για όσους το επιθυμούν με επιπλέον χρέωση.

Σύμφωνα με την ανάδοχο εταιρεία, πέρσι συνολικά ταξίδεψαν με το πλοίο 7.500 πολίτες και μεταφέρθηκαν 2.500 οχήματα. Μεταξύ αυτών 2.280 άτομα, τα οποία υποφέρουν από αεροφοβία, φοιτητές που ήθελαν να μεταφέρουν μεγάλα φορτία και δεν τους επιτρέπεται αεροπορικώς να το πράξουν, αλλά και πολίτες που, λόγω κόστους αεροπορικών εισιτηρίων, δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να βγουν εκτός κυπριακών συνόρων και το έπραξαν για πρώτη φορά με το πλοίο μεταβαίνοντας στην Ελλάδα. Μάλιστα φέτος η ανάδοχος εταιρεία αναμένει περισσότερος κόσμος να αξιοποιήσει την ακτοπλοϊκή σύνδεση, αφού η ζήτηση καταγράφεται ήδη αισθητά μεγαλύτερη.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού