Ημερίδα ΣΑΑΕ: Η ανάπτυξη των αερομεταφορών στην Ελλάδα το 2014

21-11-14 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Ζητήματα από τον χώρο των αερομεταφορών στην Ελλάδα, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών (ΣΑΑΕ) χθες, Πέμπτη, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το συνέδριο παρακολούθησαν εκπρόσωποι του κλάδου, σύνδεσμοι, ενώσεις, εκπρόσωποι του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, της Aegean Airline και των συστημάτων κρατήσεων.

Από τον Πρόεδρο κ. Ντίνο Φραντζεσκάκη έγινε ανασκόπηση της χρονιάς που μας πέρασε, με αναφορά στην ανάπτυξη των αερομεταφορών, τις θέσεις εργασίας και τα οικονομικά οφέλη για την ελληνική οικονομία καθώς και τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Ο Αντιπρόεδρος κ Κώστας Τσοβίλης ανέλυσε λεπτομερώς τα θέματα της Επίγειας Εξυπηρέτησης και τα άμεσα και έμμεσα οφέλη σε θέσεις εργασίας, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Μεγάλο ενδιαφέρων είχε η Εμπορευματική Ανάπτυξη για Ελλάδα και εξωτερικό, θέμα που παρουσίασε με εμπεριστατωμένη παρουσίαση ο κος Αλέξιος Σιώρης, Δ/ντής Εμπορευματικής Ανάπτυξης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Παράλληλη παρουσίαση έκανε και ο κ Γιάννης Λεντζάκης – Υπεύθυνος Εμπορευματικών Μεταφορών του ΣΑΑΕ.

Ακολούθησαν ερωτήσεις, απαντήσεις και τοποθετήσεις / διευκρινίσεις για τις συνθήκες των αερομεταφορών επιβατών και εμπορευμάτων, με αναφορά στην εποχικότητα στην λειτουργία του ΔΑΑ και τα προβλήματα του τουρισμού, καθώς και τις συνθήκες λειτουργίας του κλάδου και της αγοράς, ενώ πέραν των προβληματισμών ακούστηκαν πολλές θέσεις και εποικοδομητικές προτάσεις.

Η Ημερίδα Αεροπορικών Θεμάτων έληξε με συμμετοχή όλων των συμμετεχόντων σε δεξίωση.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ