Ενισχυμένο το θερινό πρόγραμμα πτήσεων της Croatia Airlines - Οι συνδέσεις με την Αθήνα

10-04-24 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Ενισχυμένο είναι το θερινό πρόγραμμα πτήσεων της Croatia Airlines καθώς περιλαμβάνει 28 διεθνείς προορισμούς, μεταξύ των οποίων και την Αθήνα. Συνολικά, ο κροατικός αερομεταφορέας θα πραγματοποιήσει 17.200 πτήσεις προσφέροντας 2 εκατ. θέσεις.

Τα 3 νέα δρομολόγια της Croatia Airlines συνδέουν το Ζάγκρεμπ με το Βερολίνο, τη Στοκχόλμη και τα Τίρανα. Επιπλέον, το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας συνδέεται, μέσω του κροατικού αερομεταφορέα, με άλλους 15 διεθνείς προορισμούς: Αθήνα (μέσω Ντουμπρόβνικ), Άμστερνταμ, Βαρκελώνη, Βιέννη, Βρυξέλλες, Ζυρίχη, Κοπεγχάγη, Λονδίνο (Heathrow), Μόσταρ, Μόναχο, Παρίσι, Ρώμη, Σεράγεβο, Σκόπια και Φρανκφούρτη.

Για το αεροδρόμιο του Σπλιτ η σημαντικότερη εξέλιξη είναι η σύνδεση με την Κωνσταντινούπολη, τρεις φορές εβδομαδιαίως, επιλογή που σύμφωνα με τη διοίκηση της Croatia Airlines, έχει ως στόχο να ενισχύσει τη διεθνή συνδεσιμότητα της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης και κατ’ εξοχήν τουριστικού προορισμού της Κροατίας. Πέραν της Κωνσταντινούπολης, το Σπλιτ συνδέεται με άλλους 20 διεθνείς προορισμούς: Αθήνα, Άμστερνταμ, Βερολίνο, Βιέννη, Βουκουρέστι, Δουβλίνο, Ζυρίχη, Κοπεγχάγη, Λονδίνο (Gatwick και Heathrow), Λυών, Μιλάνο, Μόναχο, Ντίσελντορφ, Όσλο, Παρίσι, Πράγα, Ρώμη, Σκόπια, Στοκχόλμη και Φρανκφούρτη.

Από το αεροδρόμιο του Ντουμπρόβνικ ο προγραμματισμός περιλαμβάνει 7 διεθνείς Προορισμούς (Αθήνα, Ζυρίχη, Μόναχο, Παρίσι, Πράγα, Ρώμη και Φρανκφούρτη), ενώ από τα αεροδρόμια Ριέκας και Osijek διατηρείται η απευθείας σύνδεση με Μόναχο.

Εντός της θερινής περιόδου, αναμένεται επίσης να αρχίσει η διαδικασία ανανέωσης του στόλου της Croatia Airlines, καθώς θα παραδοθεί το πρώτο από τα έξι νέα αεροσκάφη τύπου Αirbus 220 που έχει παραγγείλει ο αερομεταφορέας.

Στο μεταξύ, ανοδικά κινείται για την Κροατία και ο κλάδος της κρουαζιέρας.

Σύμφωνα με την κροατική Εθνική Στατιστική Υπηρεσία το 2023, πραγματοποιήθηκαν 646 κρουαζιέρες με 868.500 επιβάτες στην Κροατία, καταγράφοντας αύξηση κατά 2,2% και κατά 37,1%, αντιστοίχως, σε σχέση με το 2022. Σε σύγκριση με το έτος ρεκόρ του 2019, ο αριθμός των επισκέψεων κρουαζιερόπλοιων ήταν κατά 11% μικρότερος και των επισκεπτών κατά 22,2% χαμηλότερος. Τα κρουαζιερόπλοια επισκέφτηκαν, κυρίως, την επαρχία Ντουμπρόβνικ- Νερέτβα (48% από τις 646 κρουαζιέρες), με το Ντουμπρόβνικ να είναι το λιμάνι με τις περισσότερες επισκέψεις (475). Ακολούθησε η Περιφέρεια Σπλιτ-Δαλματίας, με το 27% επί του συνόλου των ταξιδιών κρουαζιέρας και οι Περιφέρειες Ζαντάρ, Ίστρια, Sibenik-Knin και Primorje-Gorski Kotar, με το υπόλοιπο 25% των ταξιδιών κρουαζιέρας.

διαβάστε ακόμα

ΕΟΤ και SKY express: Συνεργασία για την τουριστική προβολή της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές αγορές
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση Arabian Travel Market
Στρατηγική συνεργασία Ομίλου Sani/Ikos με το Πανεπιστήμιο Cornell
Τουρισμός: Η Ελλάδα τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών για τους Ευρωπαίους το καλοκαίρι του 2024
Γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία: Αύξηση 4,5% στις πωλήσεις τον Απρίλιο
Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2024 | ΟΙ δράσεις στο Μουσείο Ακρόπολης το Σαββατοκύριακο
Όμιλος Μήτση | Νέος προορισμός η Κέρκυρα, με την αγορά του Messonghi Beach Hotel και τη διαχείριση του Belvedere Hotel
Υπερ-τουρισμός | Sebastian Ebel: Η TUI παίρνει "πολύ, πολύ σοβαρά" τις διαδηλώσεις, αλλά δεν τις βλέπει ως απειλή
TUI Fly | Ένα αεροπλάνο πρεσβευτής της ιστορίας των 50 χρόνων της
Ε.Ξ. Σαντορίνης | Συνάντηση με τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τις λιμενικές υποδομές