Τέλος τα εισιτήρια της Ryanair στις πλατφόρμες Kiwi και Booking.com – Ποιες είναι οι συνέπειες

03-01-24 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Πιο φθηνά ενδέχεται να διατίθενται στο εξής στην αγορά τα αεροπορικά εισιτήρια της Ryanair, έπειτα από την αφαίρεση των ναύλων της από τις μεγάλες ταξιδιωτικές πλατφόρμες κρατήσεων όπως οι Booking.com, Kiwi και Kayak στις αρχές Δεκεμβρίου.

Οι πλατφόρμες αφαίρεσαν τα εισιτήρια της Ryanair έπειτα από βέλη της Ιρλανδικής αεροπορικής εταιρίας κατά αυτών για «πειρατικές» πρακτικές, κατηγορώντας τις για κερδοσκοπία σε βάρος των καταναλωτών για υπηρεσίες του αερομεταφορέα που στη σελίδα του προσφέρονται σε πολύ χαμηλότερες τιμές.

Ο αερομεταφορέας είναι προετοιμασμένος για μείωση του συντελεστή βάρους από 1% έως 2%, δηλαδή για χαμηλότερες πληρότητες των αεροσκαφών, για το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, ως αποτέλεσμα της διακοπής των κρατήσεων από τις πλατφόρμες, ωστόσο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή.

Τώρα, σχεδιάζει να προσφέρει χαμηλότερους ναύλους για τους επιβάτες που θα κάνουν κράτηση απευθείας στην ιστοσελίδα της. Συνεπώς οι ταξιδιώτες θα διαπιστώσουν μια μικρή πτώση στις τιμές του αερομεταφορέα.

Πέρυσι, η Ryanair ανέβασε τις τιμές της οι οποίες ανέβηκαν, κατά μέσο όρο, στα 58 ευρώ, εν μέρει εξαιτίας του υψηλού κόστους καυσίμων, ενώ το περασμένο καλοκαίρι η εταιρία προέβλεψε ότι οι ναύλοι της θα ήταν αυξημένοι κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Το Δεκέμβριο καταγράφηκε αύξηση 9% της επιβατικής κίνησης, στους 12,5 εκατ. επιβάτες, όμως ο συντελεστής βάρους μειώθηκε στο 91% έναντι 92% το προηγούμενο έτος.

Ο αερομεταφορέας είχε στραφεί νομικά εναντίον της Booking Holdings και των θυγατρικών της Kayak, Agoda και Priceline στις ΗΠΑ, ενώ σχολιάζοντας την αφαίρεση των ναύλων της από τις πλατφόρμες, ανέφερε ότι δεν είναι σαφής ο λόγος πίσω από την απομάκρυνσή της, τονίζοντας ότι μπορεί να οφείλεται σε πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ιρλανδίας με την οποία χορηγήθηκε στη Ryanair μόνιμη διαταγή κατά του Flightbox για «παράνομη χρήση περιεχομένου της Ryanair.com" για διαδικτυακούς ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Σύμφωνα με τη Ryanair, η εταιρία συνεχίζει να βρίσκεται στις σελίδες αξιόπιστων ΟΤΑ όπως η Google Flights, οι οποίοι δεν προσθέτουν κρυφές χρεώσεις στις τιμές της και κατευθύνουν τους ταξιδιώτες στην ιστοσελίδα της Ryanair για απευθείας κράτηση.

 

διαβάστε ακόμα

Νέοι κανόνες για επιτάχυνση των δημοσίων επενδύσεων και ταχύτερη απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων
ΤΑΙΠΕΔ | Μέχρι τις 28 Ιουνίου η διαβούλευση της ΣΜΠΕ του Λιμένα Ραφήνας
ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας
Cvent: Η Αθήνα 14ος καλύτερος MICE προορισμός στην Ευρώπη – 2 ξενοδοχεία της στα 50 καλύτερα για το 2024
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Οινοτουρισμού | Προβολή των δρόμων του κρασιού
¨Αξέχαστη" για την ταξιδιωτική βιομηχανία των ΗΠΑ η εφετινή Ημέρα Μνήμης- οι δημοφιλείς πόλεις στο εξωτερικό
Ryanair: Διήμερη προσφορά για πτήσεις το Μάιο και τον Ιούνιο
Airtours: Αφαιρούνται τα brand Robinson, TUI Blue και Riu Palace – Έμφαση στα ξενοδοχεία 5 και 6 αστέρων
Tripadvisor: Έτσι θα ταξιδέψουν οι Αμερικανοί το καλοκαίρι του 2024 – Προετοιμασμένοι για υψηλές δαπάνες
Celestyal | Συνεργασία με το Άμπου Ντάμπι και τον Όμιλο AD Ports