Ξαναγεννιέται η βρετανική αεροπορική εταιρία Monarch 6 χρόνια μετά την κατάρρευσή της

28-08-23 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Μια εξαετία μετά την κατάρρευσή της, τον Οκτώβριο του 2017, η Βρετανική αεροπορική εταιρία Monarch, υπό νέα ιδιοκτησία, ξεκινάει και πάλι τη λειτουργία της, λανσάροντας σε πρώτη φάση λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και νέα ιστοσελίδα (letsmonarch.co.uk), με στόχο να προσφέρει πτήσεις και πακέτα διακοπών.

Η Monarch Airlines ήταν μία από τις παλαιότερες αεροπορικές εταιρίες στη Βρετανία και ιδρύθηκε το 1967. Μετέφερε ετησίως 6,3 εκατ. επιβάτες σε 40 προορισμούς, ανάμεσα στους οποίους ήταν και δημοφιλείς Ελληνικοί όπως η Ρόδος, με δρομολόγια που αναχωρούσαν από το Γκάτουικ, το Μάντσεστερ και το Μπέρμιγχαμ.

Η ξαφνική ανακοίνωση της κατάρρευσής της, η οποία οφειλόταν στην πτώση της αξίας της λίρας, στην αύξηση του κόστους καυσίμων και στους φόβους για τρομοκρατία στην Τουρκία, την Αίγυπτο και την Τυνησία, προκάλεσε προβλήματα, καθώς 110.000 επιβάτες της που βρίσκονταν στο εξωτερικό έμειναν έκθετοι. Ακολούθησε εκτενές πρόγραμμα επαναπτρισμού ύψους 60 εκατ. λιρών.

Στον νέο της λογαριασμό στο Twitter, αναφέρεται ότι οι Monarch Airlines Limited και Monarch Holidays Limited πέρασαν σε νέα ιδιοκτησία έπειτα από την έξοδο του ιδρυτή και προηγούμενου πλειοψηφικού μετόχου των εταιριών και ότι σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν μια νέα Monarch.

Όπως δήλωσε ο νέος πρόεδρος της Monarch, Daniel Ellingham, στο περιοδικό Airways, στόχος είναι να λανσαριστεί μια νέα και ισχυρή εταιρία για τον τουριστικό κλάδο του Ην. Βασιλείου καθώς διέκρινε μια ευκαιρία να αναδειχθούν νέοι παίκτες στην αγορά οι οποίοι θα ανταποκριθούν στη ζήτηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, o αερομεταφορέας έχει ήδη προσελκύσει επενδυτές τόσο από το Ην. Βασίλειο όσο και από την ΕΕ, ωστόσο αναμένεται ότι δεν θα ξεκινήσει σύντομα τις πτήσεις καθώς εκκρεμεί η αίτησή του στην Υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, διαδικασία η οποία μπορεί να ξεπεράσει τους 18 μήνες.

διαβάστε ακόμα

Γιατί έρχεται σκόνη από τη Σαχάρα στην Ευρώπη;
Ημερίδα «Ο δρόμος της Ανάπτυξης – Κάνουμε πράξη την Περιφερειακή Συνείδηση» στη Μεγαλόπολη
Δήμος Ερμιονίδας: Η πρόταση με 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας
«Τρόμος» η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα; | Focus: Κυνήγι θησαυρού ο σταθμός φόρτισης
Σαντορίνη | Πλήθος ξενοδόχων στην εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό"
Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024
Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα
Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων
Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών