Η EasyJet ακυρώνει 1.700 πτήσεις από το Ην. Βασίλειο έως τον Σεπτέμβριο

10-07-23 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

H EasyJet ακύρωσε 1.700 πτήσεις για τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο οι οποίες αφορούν κυρίως το αεροδρόμιο του Γκάτουικ.

Οι ακυρώσεις γίνονται εξαιτίας του γεγονότος ότι το αεροδρόμιο αντιμετωπίζει δυσκολίες στη διαχείριση της επιβατικής κίνησης κατά την εφετινή, πρώτη χρονιά πλήρους λειτουργίας του μετά την πανδημία.

Οι ακυρώσεις επηρεάζουν 180.000 επιβάτες, παρότι ο αερομεταφορέας ανέφερε ότι το 95% εξ αυτών έχουν ήδη κάνει αλλαγή κράτησης για εναλλακτική πτήση, ενώ στους υπόλοιπους έχει προσφερθεί επιστροφή χρημάτων.

Ο αερομεταφορέας αποδίδει τα προβλήματα στο αεροδρόμιο, στις καθυστερήσεις στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας οι οποίες επιδεινώθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, παρά στις ελλείψεις προσωπικού πιλότων και πληρώματος.

Οι ακυρώσεις στην πλειονότητά τους αφορούν το αεροδρόμιο του Γκάτουικ λόγω της μεγάλης παρουσίας του αερομεταφορέα σε αυτό, ωστόσο όπως μεταδίδει ο Guardian, οι καθυστερήσεις στην εναέρια κυκλοφορία του αεροδρομίου είναι τρεις φορές μεγαλύτερες σε σύγκριση με την προπανδημική περίοδο.

Ο Ιούλιος αναμένεται να έχει τον μεγαλύτερο αριθμό αναχωρήσεων πτήσεων από το Ην. Βασίλειο από τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της Cirium, με τον αριθμό των αναχωρήσεων να είναι 11% υψηλότερος έναντι του Ιουλίου του 2022.

Η EasyJet αναφέρει ότι οι ακυρώσεις των πτήσεων αντιστοιχούν περίπου σε μία ημέρα πτήσεων και ότι θα διεξάγει κανονικά 90.000 πτήσεις κατά την περίοδο αυτή.

διαβάστε ακόμα

Αφιέρωμα του National Geographic Traveller για την Αθήνα
Στα 2.030 ευρώ ο κατώτατος μηνιαίος μισθός στο Βέλγιο
4η Ηπειρωτική γιορτή μανιταριού
Δήμος Σίφνου: Ποιες παραλίες προτείνονται για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας
Δύο ενδιαφέρουσες εκθέσεις στο Μουσείο Πόλης του Βόλου
Βρετανικός τουρισμός 2024 | Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός στον κόσμο με την καλύτερη σχέση ποιότητας - τιμής
Ένωση Ξενοδόχων | Τοπική συνάντηση των ξενοδοχείων πόλεως Ρόδου
Η Τουρκία περιμένει 7 εκ. γερμανούς τουρίστες
Τουρισμός | Η FTI ακυρώνει όλα τα ταξίδια έως και τις 5 Ιουλίου | Αίτηση πτώχευσης και από την BigXtra Touristik
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | MAZOHA | PLAYGROUND 260 - 11 Ιουνίου 2024