Απεργία απειλεί να παραλύσει το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ την υψηλή σεζόν

05-07-23 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ απειλούν με αλλεπάλληλες απεργιακές κινητοποιήσεις εν μέσω υψηλής σεζόν, διεκδικώντας μεγαλύτερους μισθούς.

Περί τους 100 εργαζομένους ασφαλείας και τεχνικούς τερματικού σταθμού σκοπεύουν να ξεκινήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 18 Ιουλίου και οι συνέπειες αναμένεται να είναι σοβαρές στις υπηρεσίες ασφάλειας και συντήρησης τερματικών σταθμών, οδηγώντας σε καθυστερήσεις πτήσεων μεγάλων εταιριών όπως οι Tui Airways, EasyJet, Wizz Air, Ryanair, Lufthansa και Emirates, όπως αναφέρει το σωματείο εργαζομένων Unite.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μεγαλύτερους μισθούς λόγω των περικοπών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διετία της πανδημίας, όπως τονίζει το σωματείο.

Τα τρίτα τέταρτα εξ όσων εμπλέκονται στις διεκδικήσεις είναι εργαζόμενοι στην ασφάλεια, οι οποίοι απασχολούνται σε απάνθρωπες βάρδιες με αμοιβή 11,50 λίρες την ώρα.

Οι εργαζόμενοι απειλούν ότι εάν δεν υπάρξει σημαντική αύξηση στις αμοιβές τους, τα ζητήματα απασχόλησης και διατήρησης εργαζομένων στο αεροδρόμιο θα χειροτερέψουν. Το 2022 έλαβαν αύξηση 2,8% και τους προσφέρθηκε αύξηση 7,75% και άπαξ πληρωμή 850 λιρών αυτή τη χρονιά.

Το σωματείο ανακοίνωσε ότι η πλευρά της εργοδοσίας φέρει πλήρη την ευθύνη της παρεμπόδισης διακίνησης των επιβατών στο αεροδρόμιο.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου επισημαίνει ότι το σωματείο εκπροσωπεί μια μειονότητα των εργαζομένων του και ότι η προσφορά αύξησης είναι επάνω από τον τρέχοντα μέσο όρο στο Ην. Βασίλειο. Επισημαίνει δε ότι ακόμα κι αν η απεργία πραγματοποιηθεί, ο αντίκτυπός της θα είναι περιορισμένος και ότι δεν θα προκαλέσει ακυρώσεις πτήσεων.

 

 

διαβάστε ακόμα

Αφιέρωμα του National Geographic Traveller για την Αθήνα
Στα 2.030 ευρώ ο κατώτατος μηνιαίος μισθός στο Βέλγιο
4η Ηπειρωτική γιορτή μανιταριού
Δήμος Σίφνου: Ποιες παραλίες προτείνονται για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας
Δύο ενδιαφέρουσες εκθέσεις στο Μουσείο Πόλης του Βόλου
Βρετανικός τουρισμός 2024 | Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός στον κόσμο με την καλύτερη σχέση ποιότητας - τιμής
Ένωση Ξενοδόχων | Τοπική συνάντηση των ξενοδοχείων πόλεως Ρόδου
Η Τουρκία περιμένει 7 εκ. γερμανούς τουρίστες
Τουρισμός | Η FTI ακυρώνει όλα τα ταξίδια έως και τις 5 Ιουλίου | Αίτηση πτώχευσης και από την BigXtra Touristik
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | MAZOHA | PLAYGROUND 260 - 11 Ιουνίου 2024