Απεργία 31 ημερών στο Χίθροου μέσα στο καλοκαίρι – "Χωρίς προβλήματα οι πτήσεις", λέει το αεροδρόμιο

12-06-23 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

31 ημέρες απεργιακών κινητοποιήσεων ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα το σωματείο εργαζομένων Unite στο αεροδρόμιο του Χίθροου, με έναρξη στις 24 Ιουνίου και με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.000 εργαζομένων στην ασφάλεια του αεροδρομίου.

Οι επιπτώσεις της εκτενούς απεργίας στις πτήσεις στο αεροδρόμιο έχουν βρεθεί στο επίκεντρο των ανησυχιών ταξιδιωτών και τουριστικών επιχειρήσεων, ωστόσο ο επικεφαλής του αεροδρομίου John Holland-Kaye εμφανίζεται καθησυχαστικός.

Σε δηλώσεις του κατά την παρουσίαση του διογκωμένου αριθμού επιβατών στο αεροδρόμιο το Μάιο, ο κ. Holland-Kaye ανέφερε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν ακυρώσεις πτήσεων ως αποτέλεσμα της απεργίας του προσωπικού.

Όπως είπε, καταφέραμε να προσφέρουμε άριστες υπηρεσίες στους επιβάτες, χωρίς ακυρώσεις και καθυστερήσεις στον έλεγχο ασφάλειας, κατά την οκταήμερη απεργία που πραγματοποιήθηκε στις πιο δημοφιλείς ημέρες του Μαϊου, και δεν αναμένουμε ακυρώσεις ως αποτέλεσμα της νέας απεργίας μέσα στο καλοκαίρι.

Η συνέπεια των υπηρεσιών αυτών διασφαλίζεται με ισχυρούς πόρους έκτακτης ανάγκης, ανέφερε, καθώς το αεροδρόμιο δημιούργησε σχετική ομάδα διαχείρισης ήδη πριν από το καλοκαίρι.

Το Μάιο διακινήθηκαν 6,7 εκατ. επιβάτες απο το αεροδρόμιο του Χίθροου, αυξημένοι λατά 26% σε ετήσια βάση, και με ενισχυτικό παράγοτνα τις τρεις αργίες του περασμένου μήνα.

Πλέον προσφέρει περισσότερες καθημερινές πτήσειςα ποτέ μεταξύ Ην. Βασιλείου και ΗΠΑ, καθώς οι αερομεταφορείς μετακίνησαν τη χωρητικότητα θέσεών τους προς δρομολόγια του Βόρειου Ατλαντικού αφαιρώντας από Ευρωπαϊκές και Ασιατικές αγορές οι οποίες ανακάμπτουν με πιο αργούς ρυθμούς.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του αεροδρομίου, η οργάνωση για την προστασία καταναλωτών του Ην. Βασιλείου Which? Travel ανακοίνωσε ότι όσοι ταξιδεύουν κατά την περίοδο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων είναι πιθανό να συνεχίσουν να έχουν αίσθημα αβεβαιότητας για την πτήση τους.

Είναι απαραίτητο, επισημαίνει η Which? Travel, οι αερομεταφορείς και τα αερορόμια να συνεργαστούν προκειμένου να ενημερώνουν τους ταξιδιώτες και να εκπληρώνουν τις νομικές τους υποχρεώσεις στους επιβάτες σε περιπτώσεις ακυρώσεων ή καθυστερήσεων στις πτήσεις.

Επιπλέον, συμβουλεύει τους επιβάτες να έχουν ταξιδιωτική ασφάλιση από την ημέρα κράτησης του ταξιδιού και να ελέγχουν την πολιτική της προσεκτικά, καθώς δεν καλύπτουν όλες την περίσταση απεργιών στον αερομεταφορέα ή το αεροδρόμιο.

διαβάστε ακόμα

Αφιέρωμα του National Geographic Traveller για την Αθήνα
Στα 2.030 ευρώ ο κατώτατος μηνιαίος μισθός στο Βέλγιο
4η Ηπειρωτική γιορτή μανιταριού
Δήμος Σίφνου: Ποιες παραλίες προτείνονται για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας
Δύο ενδιαφέρουσες εκθέσεις στο Μουσείο Πόλης του Βόλου
Βρετανικός τουρισμός 2024 | Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός στον κόσμο με την καλύτερη σχέση ποιότητας - τιμής
Ένωση Ξενοδόχων | Τοπική συνάντηση των ξενοδοχείων πόλεως Ρόδου
Η Τουρκία περιμένει 7 εκ. γερμανούς τουρίστες
Τουρισμός | Η FTI ακυρώνει όλα τα ταξίδια έως και τις 5 Ιουλίου | Αίτηση πτώχευσης και από την BigXtra Touristik
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | MAZOHA | PLAYGROUND 260 - 11 Ιουνίου 2024