Ryanair: Ασθενείς και ...οδοιπόροι ξέμειναν στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας

08-10-14 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Σε κατάσταση απόγνωσης συνεχίζουν να βρίσκονται οι επιβάτες της Ryanair, ανάμεσα στους οποίους είναι 40 Βρετανοί, που για τρίτη συνεχή ημέρα είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν στην Κέρκυρα εξαιτίας της ακύρωσης 2 πτήσεων επιστροφής στη Βρετανία και τη Νορβηγία την Κυριακή λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Πολλοί εξ αυτών, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, δηλώνουν ότι έχουν εξαντλήσει τη φαρμακευτική αγωγή τους, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι έχουν απολυθεί από τις δουλειές τους.

Οι Les και Jane από το Huddersfield, 57 και 52 χρονών αντιστοίχως, οι οποίοι είναι καρδιοπαθείς, διαμαρτύρονται στον Examiner ότι τους έχουν τελειώσει τα χάπια. «Είναι απαράδεκτο και αηδιαστικό.  Ήταν το πρώτο μου ταξίδι με τη Ryanair και ήταν τραγικό», δήλωσαν.

Οι βρετανοί επιβάτες αναφέρουν ότι δεν έχουν λάβει διαβεβαιώσεις για το πότε θα πετάξουν, ενώ μερικοί εξ αυτών είπαν ότι ειδοποιήθηκαν ότι μπορεί να παραμείνουν στο νησί μέχρι την ερχόμενη Κυριακή.

Η Ryanair αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών την Κυριακή, ήταν αναγκασμένη να ακυρώσει δύο πτήσεις προς το Μάντσεστερ της Βρετανίας και το Όσλο Ριγκ της Νορβηγίας.

Οι Claire και Steven Taylor από τη Βόρεια Ουαλία, που έχουν αφήσει τον τριών ετών γιό τους στο Holywell, Flintshire υπό την επίβλεψη της γιαγιάς του, είπαν ότι μερικοί επιβάτες έχασαν ακόμη και τις δουλειές τους ως αποτέλεσμα των καθυστερήσεων.

Η 21χρονη Claire είπε: «Μένουμε σε ένα all inclusive ξενοδοχείο και δεν είχαμε πολλά λεφτά επάνω μας. Γι’ αυτό παραμένουμε για 2 ημέρες καθηλωμένοι στο νησί με ελάχιστο φαγητό και νερό. Μας φιλοξένησαν σε ένα ξενοδοχείο τα δύο τελευταία βράδια και καθόλη τη διάρκεια της ημέρας είμαστε στο αεροδρόμιο προσπαθώντας να καταλάβουμε τι συμβαίνει». 

«Είναι εξωφρενικό», συνεχίζει. «Μας είπαν ότι η επόμενη πτήση δεν θα γίνει πριν τις 12 Οκτωβρίου, αλλά πρέπει να γυρίσουμε στο σπίτι. Άλλοι επιβάτες είπαν ότι έχασαν τις δουλειές τους εξαιτίας της καθυστέρησης ενώ δεν έχουμε και καμία βοήθεια από την Πρεσβεία».

Η Claire δήλωσε επίσης ότι είδε άλλα αεροσκάφη να πραγματοποιούν πτήσεις στο νησί χωρίς ακυρώσεις πτήσεων όπως της easyjet και της Thomas Cook. «Ο καιρός είναι φανταστικός τώρα, ούτε ένα σύννεφο», αναφέρει.

διαβάστε ακόμα

Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού
Δήμος Χανίων: Διαγωνισμός για παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών
Μάιος, μήνας εκδηλώσεων για την Κατερίνη
Kronion Trail race στο Λασίθι Κρήτης
Φεστιβάλ Θεματικού Εναλλακτικού Τουρισμού στα Χανιά
Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη