Νέος εθνικός αερομεταφορέας ιδρύθηκε στη Σαουδική Αραβία - Διεθνείς πτήσεις σε Ασία, Ευρώπη και Αφρική

13-03-23 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

O Πρίγκιπας και Πρωθυπουργός της Σουαδικής Αραβίας, Mohammad Bin Salman, ανακοίνωσε την Κυριακή την ίδρυση ενός νέου πλήρως ιδιωτικού αερομεταφορέα που ανήκει στην Public Investment Fund (PIF), τον Riyadh Air.

Η Riyadh Air θα συνδέει τη Σαουδική Αραβία με πάνω από 100 προορισμούς σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2030, θα προμηθευτεί νέα, σύγχρονα αεροσκάφη εξοπλισμένα με την τελευταία τεχνολογία, και θα υιοθετήσει τις διεθνείς πρακτικές αειφορίας  και ασφάλειας.

Ο νέος εθνικός αερομεταφορέας της χώρας θα αναβαθμίσει τη στρατηγική γεωγραφική τοποθεσία της Σαουδικής Αραβίας σε σχέση με την Ασία, την Αφρική και την Ευρώπη, δίνοντας τη δυνατότητα στο Ριάντ να γίνει πύλη στον υπόλοιπο κόσμο και διεθνής προορισμός μεταφορών, εμπορίου και τουρισμού.

Πρόεδρος της Riyadh Air θα είναι η Αυτού Εξοχότης Yasir Al-Rumayyan, Κυβερνήτης του PIF, ενώ ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways, Tony Douglas, ο οποίος διαθέτει περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας στους κλάδους της αεροπορίας, των μεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας, διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος.

Η αεροπορική εταιρεία αναμένεται να συνεισφέρει 20 δισεκατομμύρια δολάρια στην αύξηση του ΑΕΠ εκτός πετρελαίου και να δημιουργήσει περισσότερες από 200.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Ως θυγατρική της PIF, η νέα εθνική αεροπορική εταιρεία πρόκειται να επωφεληθεί από την επενδυτική τεχνογνωσία και τις οικονομικές δυνατότητες της PIF, ενώ παράλληλα θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της με στόχο να γίνει κορυφαίος εθνικός αερομεταφορέας. Η νέα αεροπορική εταιρεία αντιπροσωπεύει την τελευταία επένδυση της PIF στον τομέα, μαζί με το πρόσφατα ανακοινωθέν masterplan του διεθνούς αεροδρομίου King Salman.

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο