Τουρισμός | Mabrian: Λιγότερες αεροπορικές θέσεις για Ελλάδα από τη Γερμανία μέχρι το τέλος Ιουνίου 2023

08-03-23 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Η Τουρκία και η Αίγυπτος είναι οι μόνες χώρες από τους αγαπημένους προορισμούς των Γερμανών στη Μεσόγειο, που έχουν αυξήσει την αεροπορική τους χωρητικότητα από τη Γερμανία για το διάστημα από 1η Μαρτίου έως 30 Ιουνίου 2023 σε σύγκριση με τις ίδιες περιόδους 2022 και 2019. 

Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της παρόχου ταξιδιωτικών δεδομένων Mabrian, που ανέλυσε τον αριθμό των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων από τη Γερμανία σε προορισμούς της Μεσογείου έως τις 28 Φεβρουαρίου και για το προαναφερόμενο διάστημα.

Για τη χώρα μας οι αναλυτές της Mabrian σημειώνουν: "Παραδόξως, η Ελλάδα έχει δει μια πτώση περίπου 10% στην εναέρια χωρητικότητα σε σύγκριση με το 2022, όταν στην πραγματικότητα ξεπέρασε τα επίπεδα του 2019".

Σύμφωνα με τα στοιχεία, για το διάστημα από 1η Μαρτίου έως 30 Ιουνίου 2023:

Η Ισπανία πάντως εξακολουθεί να είναι η νούμερο ένα επιλογή για τους Γερμανούς με περισσότερα από 5 εκατομμύρια αεροπορικά καθίσματα προγραμματισμένα για την προναφερόμενη περίοδο.

Η Ιταλία και η Γαλλία έχουν βελτιώσει την αεροπορική συνδεσιμότητα σε σύγκριση με το 2022, εξακολουθούν, όμως, να απέχουν αρκετά από τα στοιχεία του 2019 – στην πραγματικότητα έχουν ανακάμψει μόνο στο περίπου 75% από τα επίπεδα το 2019.

Ο Carlos Cendra, Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ στη Mabrian σχολιάζει: «Ενώ κανείς δεν θα περίμενε να γυρίσουμε το ρολόι πίσω στο 2019 και τα πάντα να είναι τα ίδια, σε ορισμένες αγορές σε όλο τον κόσμο βλέπουμε μια επιστροφή σε γενικά παρόμοιες τάσεις. Αλλά στην περίπτωση της Γερμανίας αυτό δεν συμβαίνει καθόλου: η ανάκαμψη είναι άνιση και πιο αργή.

Αυτό ίσως επηρεάζεται από τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, το χάος στα αεροπορικά ταξίδια, που επικράτησε το καλοκαίρι του 2022 και άλλους παράγοντες. Όχι μόνο υπάρχουν λιγότερα ταξίδια, αλλά φαίνεται ότι οι προορισμοί ανακάμπτουν με διαφορετικές ταχύτητες και κάποιοι ξεπερνούν άλλους στους πίνακες κατάταξης».

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google