ACI Europe: Στο 2025 μετατίθεται η επιστροφή των Ευρωπαϊκών αερομεταφορών σε επίπεδα 2019

20-12-22 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Mετατίθεται για το 2025 η πλήρης ανάκαμψη των αερομεταφορών στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ανανεωμένη πρόβλεψη του Ευρωπαϊκού φορέα αεροδρομίων ACI Europe.

Η πρόβλεψη αναφέρει ότι η επιβατική κίνηση του 2023 αναμένεται να «κλείσει» με μείωση 9% έναντι των επιπέδων προ πανδημίας, που σημαίνει ότι η επιστροφή στα επίπεδα 2019 δεν είναι εφικτή μέσα στο 2024 όπως ανέφερε η πρόβλεψη του Μαΐου.

Το 2023 θα υπάρξουν απώλειες 220 εκατ. επιβατών, που σημαίνει ότι η επιβατική κίνηση θα μπορέσει να ανακάμψει στα επίπεδα του 2017.

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις και ο Ουκρανικός πόλεμος θα συνεχίσουν να έχουν αντίκτυπο σε ορισμένες αγορές και να «υπαγορεύουν» κινδύνους ύφεσης.

Παράλληλα, η αρνητική εξέλιξη των μακροοικονομικών δεδομένων και οι πληθωριστικές πιέσεις αναμένεται να επηρεάσουν επίσης τη ζήτηση, με τους ναύλους να έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό κατά τα δύο τελευταία τρίμηνα της χρονιάς.

Τα υψηλότερα κόστη θα οδηγήσουν επίσης σε παρατεταμένες πληθωριστικές πιέσεις στους αεροπορικούς ναύλους. Η αυστηρή διαχείριση της χωρητικότητας στις αερομεταφορές, κυρίως από εταιρείες πλήρους εξυπηρέτησης και η διατήρηση ταξιδιωτικών περιορισμών στην Κίνα θα περιορίσουν  την περαιτέρω ανάπτυξη της κυκλοφορίας, σύμφωνα με τον οργανισμό.

Η αρνητική πρόβλεψη επιβατικής κίνησης θα «αντισταθμιστεί εν μέρει» από έναν βαθμό ανθεκτικότητας στη ζήτηση για ταξίδια αναψυχής και από τη συνεχιζόμενη επέκταση της δραστηριότητας των αερομεταφορέων χαμηλού κόστους.

 

διαβάστε ακόμα

Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος
Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν
Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas
Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino
Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα