Τουρισμός | Τα 8 κορυφαία παράπονα των Αμερικανών στις αεροπορικές τους πτήσεις το 2022

08-12-22 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Η ανάκαμψη του τουρισμού το 2022 συνοδεύτηκε από μεγάλη ταλαιπωρία των επιβατών στα περισσότερα αεροδρόμια στον κόσμο. Η έλλειψη προσωπικού σε αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια προκάλεσε ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων, ουρές στους ελέγχους και άλλες ψυχοφθόρες καταστάσεις στους επιβάτες.

Οι εμπειρογνώμονες του αμερικανικού Upgraded Points, που συμβουλεύει τους ταξιδιώτες για το πώς θα μεγιστοποιήσουν τους πόντους, τα μίλια, τις ανταμοιβές και τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες, ρώτησαν πρόσφατα 500 Αμερικανούς επιβάτες πτήσεων για το τι τους ενόχλησε περισσότερο το 2022 στο ταξίδι τους και ιδού τα κορυφαία 8 παράπονα, που εξέφρασαν:

1. Ακυρώσεις πτήσεων

Οι ακυρώσεις πτήσεων βεβαίως είναι το νούμερο ένα παράπονο των Αμερικανών (15,3% του συνόλου των παραπόνων). Μπορεί οι εκτεταμένες ακυρώσεις πτήσεων να προκλήθηκαν από έλλειψη πιλότων σε αεροπορικές εταιρείες ή από έλλειψη προσωπικού στα αεροδρόμια, αυτό, όμως, δεν παρηγορεί τον Αμερικανό ταξιδιώτη, που αναγκάστηκε να αλλάξει τον προγραμματισμό του ταξιδιού του.

2. Καθυστερήσεις πτήσεων

Οι καθυστερήσεις στις πτήσεις ήταν το δεύτερο πιο σημαντικό παράπονο στη διαβάθμιση των παραπόνων, με ποσοστό 13,5%. Σύμφωνα με την έρευνα της UpgradedPoints, οι Αμερικανοί έχουν κατατάξει και τις αεροπορικές εταιρείες που είχαν τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις. Αυτές είναι οι Allegiant Air, αεροπορική εταιρεία εξαιρετικά χαμηλού κόστους των ΗΠΑ που εκτελεί τακτικές και πτήσεις τσάρτερ, η JetBlue και η Frontier Airlines, καθεμία από τις οποίες είχε μέσο μηνιαίο ποσοστό έγκαιρης άφιξης 70,1% ή χαμηλότερο. 

3. Προβλήματα με τις αποσκευές 

Αμέσως μετά τα δύο προηγούμενα παράπονα κατατάσσεται η κακή διαχείριση των αποσκευών  ή η πλήρης απώλειά τους (13,4%). Σύμφωνα με την έρευνα, 1 στους 4 ερωτώμενος πιστεύει ότι μια δίκαιη αποζημίωση για χαμένες αποσκευές σε πτήση εσωτερικού κυμαίνεται από 501 $ έως 1.000 $.

4. Ο χαμένος χρόνος

Σχεδόν το 13% διαμαρτύρεται για το χαμένο χρόνο στις περιπτώσεις ακυρώσεων ή καθυστερήσεων των πτήσεων. Ενώ οι ταξιδιώτες θα αποζημιωθούν και θα φιλοξενηθούν για την ταλαιπωρία στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής του χαμένου χρόνου. 

5. Κακή εξυπηρέτηση πελατών

Η κακή εξυπηρέτηση των πελατών από μια αεροπορική εταιρεία είναι το επόμενο παράπονο στη σχετική λίστα με ποσοστό 12,1%. Σε πολλές περιπτώσεις, οι ταξιδιώτες βρίσκονται σε αδιέξοδο σε ένα αεροδρόμιο μακριά από το σπίτι τους, χωρίς να έχουν βοήθειες από την αεροπορική εταιρεία. Οι πελάτες όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα πτήσεων ή προβλήματα με τις αποσκευές θέλουν να επικοινωνήσουν με κάποιον εκπρόσωπο, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο.

6. Πρόσθετα τέλη

Για τους περισσότερους, υπάρχει η βεβαιότητα ότι οι πληρωμές τελειώνουν όταν αγοράσουν το αεροπορικό τους εισιτήριο. Ως εκ τούτου, οι πρόσθετες και πολλές φορές απροσδόκητες χρεώσεις παραμένουν μια από τις μεγαλύτερες ενοχλήσεις (12%). Οι επιπλέον χρεώσεις συνήθως αφορούν αποσκευές ή την παροχή σνακ και ποτών.

7. Αλλαγές πύλης

Οι αλλαγές πυλών ενοχλεί το 11% των ταξιδιωτών, ειδικά όταν βιάζονται να προλάβουν μια πτήση ανταπόκρισης. Το Upgraded Points συνιστά στους επιβάτες να φροντίσουν να ελέγχουν την εφαρμογή για κινητά της αεροπορικής εταιρείας τους για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες πύλης και να επιβεβαιώσουν ότι εμφανίζονται σωστά στις οθόνες του συστήματος εμφάνισης πληροφοριών πτήσης του αεροδρομίου.

8. Ζώα σε πτήσεις

Ένα 10% ενοχλείται από τα κατοικίδια που έχουν μαζί τους συνεπιβάτες. Οι περισσότεροι από αυτήν την κατηγορία θα ήθελαν αλλαγή θέσης μέσα στο αεροπλάνο.

Διαβάστε επίσης

Τουρισμός: Τα προβλήματα στις πτήσεις δεν πτοούν τους ταξιδιώτες – Σε ποιες αεροπορικές εταιρίες γυρνούν την πλάτη

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι