Δύσκολη η κατάσταση στη Ryanair: Με εβδομαδιαίες απεργίες απειλούν οι εργαζόμενοι στην Ισπανία μέχρι τον Ιανουάριο

27-07-22 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Αντιμέτωπη με μια πολύ περίπλοκη κατάσταση βρίσκεται η Ryanair λόγω της αποφασιστικότητας των σωματείων εργαζομένων να καλέσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις τους συναδέλφους τους σε εβδομαδιαία βάση για το επόμενο πεντάμηνο.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την εφαρμογή της Ισπανικής εργατικής νομοθεσίας καθώς και αυξήσεις μισθών.

Έπειτα από την άρνηση του αερομεταφορέα να ανταποκριθεί στα αιτήματα αυτά, τα σωματεία USO και SITCPLA εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία καλούν τους εργαζομένους σε απεργίες σε εβδομαδιαία βάση για την περίοδο από τις 8 Αυγούστου 2022 έως τις 7 Ιανουαρίου 2023, από Δευτέρα έως Πέμπτη.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι «η Ryanair δεν έχει δείξει την ελάχιστη προσπάθεια να προσεγγίσει τα σωματεία, και, αντίθετα, δήλωσε δημόσια την άρνησή της να συμμετάσχει σε οποιοδήποτε διάλογο με τους αντιπροσώπους που έχουν επιλεγεί από τα μέλη πληρώματός της».

Τα σωματεία USO και SITCPLA ζητούν την άμεση επαναφορά των 11 εργαζομένων που απολύθηκαν κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων του Ιουνίου και Ιουλίου, καθώς και την αναστολή όλων των πειθαρχικών διαδικασιών που κινήθηκαν κατά 100 εργαζομένων για τον ίδιο λόγο.

Το πρόβλημα πηγάζει από το γεγονός ότι η ιρλανδική αεροπορική εταιρία δεν έχει νομικό αντιπρόσωπο στην Ισπανία, και παρότι το 2019 υπέγραψε συμφωνία στην οποία αναγνωρίζει τα USO και SITCPLA ως σωματεία εκπρόσωπησης των πληρωμάτων καμπίνας της, προς το παρόν αρνείται να διαπραγματευθεί μαζί τους.

Η κύρια απαίτηση των εργαζομένων είναι η εταιρεία να εφαρμόσει τα θεσμοθετημένα ελάχιστα όρια της ισπανικής νομοθεσίας για εργατικά και συνδικαλιστικά θέματα σε όλα τα πληρώματα καμπίνας που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στα αεροσκάφη της Ryanair και στις δέκα ισπανικές βάσεις της.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο