Προσλήψεις 400 υπαλλήλων ασφαλείας στο αεροδρόμιο Gatwick - Προσδοκίες για περιορισμό του "χάους"

21-07-22 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου ενισχύει το προσωπικό ασφαλείας, ώστε να μειώσει τις καθυστερήσεις πτήσεων ενόψει της αιχμής της θερινής περιόδου. Όπως έγινε γνωστό, έχουν ξεκινήσει οι προσλήψεις 400 νέων υπαλλήλων ασφαλείας τις τελευταίες εβδομάδες, οι οποίες και συνεχίζονται.

Στις επικείμενες σχολικές διακοπές πολλά εκατομμύρια επιβάτες θα ταξιδέψουν μέσω του Gatwick, σε δημοφιλείς προορισμούς μικρών αποστάσεων, όπως η Βαρκελώνη, η Μάλαγα και το Δουβλίνο, αλλά και σε προορισμούς μεγάλων αποστάσεων, όπως το Ντουμπάι, το Τορόντο και το Ορλάντο.

Για να αποσυμφορήσει την κατάσταση στο αεροδρόμιο, το Gatwick εξέδωσε συμβουλές στους επιβάτες για προετοιμασία των αποσκευών τους εκ των προτέρων, ζητώντας να μην τοποθετούν στις χειραποσκευές την οδοντόκρεμα, αναπτήρες, απολυμαντικό χεριών και άλλα προϊόντα που δεν επιτρέπονται.  

Τις τελευταίες εβδομάδες, περίπου 10.000 αντικείμενα χειραποσκευών, που περνούν από τον έλεγχο, απορρίπτονται και πρέπει να αφαιρούνται, κάτι που επιβαρύνει κατά μέσο όρο πέντε λεπτά τον χρόνο που απαιτείται για τον έλεγχο ασφαλείας του επιβάτη. Σε περιόδους αιχμής αυτό μπορεί να συμβάλει σε καθυστερήσεις.

Ο Adrian Witherow, Chief Operating Officer του Gatwick δήλωσε ότι με τον αριθμό των επιβατών να επιστρέφει γρήγορα στα επίπεδα του 2019, όλοι στο αεροδρόμιο θα είναι απασχολημένοι.  «Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, συμπεριλαμβανομένης της πρόσληψης και εκπαίδευσης εκατοντάδων νέων υπαλλήλων ασφαλείας, πολλοί από τους οποίους έχουν ήδη ξεκινήσει την εργασία τους ή θα αναλάβουν καθήκοντα τις επόμενες εβδομάδες». 

Αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια και ταξιδιωτικές εταιρείες, γενικά, ελπίζουν ότι αυτό το Σαββατοκύριακο, το πρώτο της θερινής αιχμής στην Αγγλία και την Ουαλία, θα περάσει χωρίς μεγάλη αναστάτωση στους επιβάτες που αναχωρούν.

Οι ελπίδες του κλάδου ενισχύθηκαν μετά την αναστολή της τριήμερης απεργίας των εργαζομένων σε εταιρεία ανεφοδιασμού των αεροσκαφών στο Χίθροου.

διαβάστε ακόμα

Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού