Γερμανία | Κέρδη για αεροπορικές εταιρείες από απελάσεις προσφύγων ... all inclusive

20-07-22 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Μια ενδιαφέρουσα πτυχή των απελάσεων στη Γερμανία προσεγγίζει η αριστερή εφημερίδα taz του Βερολίνου. Πρόκειται για κέρδη που καταγράφουν αεροπορικές εταιρείες με τις απελάσεις προσφύγων. "Επιχείρηση απέλαση των αεροπορικών εταιρειών", είναι ο τίτλος του άρθρου, μια προσοδοφόρα επιχείρηση, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ακτιβιστές της ομάδας εργασίας "Συναγερμός κατά των απελάσεων" μέσω του δικτύου "No Border Assembly".

Διαβάζουμε: "Σε 206 αεροπορικές εταιρείες τσάρτερ ανέθεσε η γερμανική κυβέρνηση το 2021 την απέλαση σχεδόν 5500 ανθρώπων" γράφει ο αρθρογράφος. "Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Wamos Air, μια ισπανική αεροπορική εταιρεία τσάρτερ με πωλήσεις (εισιτηρίων) άνω των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ το 2021 για πτήσεις απέλασης από τη Γερμανία. Τρεις γερμανικές αεροπορικές εταιρείες επωφελήθηκαν επίσης. Η FAI, μια αεροπορική εταιρεία τσάρτερ με έδρα τη Νυρεμβέργη, έχει λάβει πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ για πτήσεις μεταξύ άλλων προς τη Σομαλία, το Σουδάν και τη Ρωσία. Η Sundair αποκόμισε περισσότερα από 300.000 ευρώ για πτήσεις στον Λίβανο και τη Ρωσία. Η German Airways έχει κερδίσει περισσότερα από 200.000 ευρώ πραγματοποιώντας 12 πτήσεις απέλασης".

Όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος, με τη δημοσίευση των δεδομένων για τις αεροπορικές εταιρείες οι ακτιβιστές του „No Border Assembly" θέλουν να ξεσκεπάσουν τις επιχειρήσεις απέλασης μεταναστών. "Αντίθετα η γερμανική κυβέρνηση θέλει να κρατήσει μυστικά τα ονόματα των αεροπορικών εταιρειών" υπογραμμίζει η εφημερίδα. "Επικαλούμενη το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα τήρησης εμπιστευτικότητας η κυβέρνηση διαβάθμισε τις ονομασίες των αεροπορικών εταιρειών".

Ταξίδια απελάσεων έκανε όμως και o γερμανικός τουριστικός όμιλος DER. Οι περισσότεροι τον ξέρουν κυρίως για τουριστικά ταξίδια "με όλα πληρωμένα", αλλά δεν έκανε μόνο αυτό. Mέχρι το 2019 εκτελούσε απελάσεις για λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο είχε υπογράψει συμφωνία- πλαίσιο. "Με απλά λόγια η γερμανική κυβέρνηση έκανε κρατήσεις για πακέτα απέλασης μέσω του ταξιδιωτικού γραφείου. Αντί για τουρίστες, οι πτήσεις τσάρτερ γέμιζαν με πρόσφυγες, των οποίων οι αιτήσεις ασύλου έχουν απορριφθεί. Αντί για Κρήτη ο προορισμός ήταν περιοχές κρίσης. Μέσα σε τρία χρόνια, η DER πούλησε περισσότερα από 40.000 τέτοια εισιτήρια απέλασης στην κυβέρνηση".

Πηγή: DW

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour