SAS | Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους πιλότους

16-07-22 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Συνεχίζονται οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις της διοίκησης της αεροπορικής εταιρείας SAS με τους πιλότους προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για τα μισθολογικά αιτήματα και να λήξει η απεργία, που έχει ξεκινήσει στις 4 Ιουλίου. Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη και συνεχίζονται μέχρι και πρωί της Κυριακής, με προσδοκίες για την επίτευξη συμφωνίας.

Σύμφωνα με τη SAS, η απεργία έχει προκαλέσει μέχρι την Πέμπτη 2.550 ακυρώσεις πτήσεων, επηρεάζοντας 270.000 επιβάτες. ενώ το κόστος για την εταιρεία υπολογίζεται μεταξύ 94 και 123 εκατομμυρίων δολαρίων. Για σήμερα, ακυρώθηκαν 164 πτήσεις της SAS, ή το 62% των προγραμματισμένων δρομολογίων, σύμφωνα με την πλατφόρμα FlightAware.

Η απεργία είχε επιπτώσεις και στις πτήσεις προς ελληνικούς προορισμούς, κυρίως στην περιοχή των Χανίων που υποδέχεται κάθε χρόνο αυξημένο αριθμό Σκανδιναβών τουριστών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι διαπραγματεύσεις για νέα συλλογική σύμβαση συνεχίζονταν μέχρι το πρωί της Κυριακής μετά τις ολονύχτιες συζητήσεις του Σαββάτου, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του συνδικάτου των πιλότων στους δημοσιογράφους καθώς η απεργία εισήλθε στην 14η ημέρα της.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, o διευθύνων σύμβουλος της SAS Anko van der Werff περιέγραψε την απεργία, που γίνεται σε μια από τις πιο τουριστικές περιόδους του χρόνου, ως «καταστροφική». Εκτιμάται ότι κοστίζει στην αεροπορική εταιρεία έως και 9 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα σε επιστροφές χρημάτων και χαμένες πωλήσεις εισιτηρίων.

Η SAS προειδοποιεί ότι η απεργία των πιλότων θέτει σε κίνδυνο τη χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης. Η αεροπορική εταιρεία  βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με επενδυτές για χρηματοδότηση γέφυρας ύψους έως και 700 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και για αναδιάρθρωση του χρέους της ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που περιλαμβάνει νέα ίδια κεφάλαια και τη μετατροπή υφιστάμενου χρέους σε μετοχές.

Νεότερη εξέλιξη

SAS | Συνεχίζεται ο μαραθώνιος διαπραγματεύσεων με τους πιλότους και τη Δευτέρα

διαβάστε ακόμα

Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων