Βρετανία: «Ιούλιος από την κόλαση» στις πτήσεις – Ποιες ημερομηνίες θα έχουν πραγματικό χάος για τους ταξιδιώτες

13-07-22 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Το χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης συνεχίζεται, και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις αεροπορικές εταιρίες, με μισθολογικά αιτήματα, το επιδεινώνουν σημαντικά.

Στο Ην. Βασίλειο η κατάσταση συνεχίζεται με σοβαρά εμπόδια, με τα αεροδρόμια να εισάγουν «πλαφόν» στις πτήσεις προκειμένου να μπορέσουν να διαχειριστούν, έχοντας σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, την υψηλή ζήτηση η οποία συναντά μειωμένη προσφορά από τις αεροπορικές εταιρίες, οι οποίες, αδυνατώντας να εξυπηρετήσουν τους ταξιδιώτες, ακυρώνουν πτήσεις τη μία μετά την άλλη.

Τώρα, οι απεργίες των εργαζομένων σε μεγάλες αεροπορικές εταιρίες όπως οι Lufthansa, British Airways, easyJet και Ryanair, επιτείνουν το χάος. Οι ημερομηνίες οι οποίες αναμένεται να έχουν τα μεγαλύτερα εμπόδια για τους ταξιδιώτες, λόγω των σχεδιαζόμενων απεργιών, είναι οι ακόλουθες...

1η Ιουλίου έως 31 Αυγούστου | Το αεροδρόμιο Γκάτουικ έβαλε φράγμα στις ημερήσιες αναχωρήσεις κατά την υψηλή σεζόν, περιορίζοντάς τις σε 825 τον Ιούλιο και σε 850 τον Αύγουστο. Ως εκ τούτου μπορεί να υπάρξουν ακυρώσεις έως και 10.000 πτήσεων αυτό το καλοκαίρι, με την easyJet να είναι ανάμεσα στις εταιρίες που θα επηρεαστεί περισσότερο. Εκπρόσωπος του αερομεταφορέα δήλωσε ότι σε απάντηση των ορίων αυτών και προκειμένου να προσφερθεί περαιτέρω ανθεκτικότητα των προγραμμάτων, η εταιρία σταθεροποιεί έναν αριθμό πτήσεων με ενεργητικό τρόπο σε πολλά αεροδρόμια που επηρεάζονται.

Η British Airways από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι «κόβει» 650 πτήσεις τον Ιούλιο, επηρεάζοντας 100.000 επιβάτες, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις και ακυρώσεις τελευταίας στιγμής.

1η έως 30 Ιουλίου | Η Lufthansa θα ακυρώσει έως 1.000 πτήσεις για τις Παρασκευές, τα Σάββατα και τις Κυριακές τον Ιούλιο, που αντιπροσωπεύουν το 5% των πτήσεων του αερομεταφορέα τα Σαββατοκύριακα.

12 – 15 Ιουλίου | Το προσωπικό της Ryanair στην Ισπανία θα απεργήσει επηρεάζοντας τα αεροδρόμια Μαδρίτης, Μάλαγας, Σεβίλλης, Αλικάνε, Βαλένθιας, Βαρκελώνης, Girona Santiago de Compostela, Ίμπιζα και Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

15 – 17 Ιουλίου | Είναι οι προτεινόμενες ημερομηνίες για την απεργία των πληρωμάτων καμπίνας της EasyJet στην Ισπανία. Οι πρώτες ημερομηνίες κινητοποιήσεων ήταν 1-3 Ιουλίου και τα αεροδρόμια που μπορεί να επηρεαστούν από τις νέες απεργίες είναι της Βαρκελώνης, της Ίμπιζα, της Μάλαγας, της Πάλμα ντε Μαγιόρκα, τη Σεβίλλης και του Santiago de Compostela.

18 – 21 Ιουλίου | Η απεργία των εργαζομένων της Ryanair στην Ισπανία μπορεί να επηρεάσει τα αεροδρόμια Μαδρίτης, Μάλαγας, Σεβίλλης, Αλικάνε, Βαλένθιας, Βαρκελώνης, Girona Santiago de Compostela, Ίμπιζα και Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

25-28 Ιουλίου | Λόγω της απεργίας των εργαζομένων της Ryanair στην Ισπανία ενδέχεται να επηρεαστούν τα αεροδρόμια Μαδρίτης, Μάλαγας, Σεβίλλης, Αλικάνε, Βαλένθιας, Βαρκελώνης, Girona Santiago de Compostela, Ίμπιζα και Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

29-31 Ιουλίου | Η τρίτη πρόταση για απεργία των εργαζομένων της Ryanair στην Ισπανία, που θα προκαλέσει προβλήματα στα αεροδρόμια Βαρκελώνης, της Ίμπιζα, της Μάλαγας, της Πάλμα ντε Μαγιόρκα, τη Σεβίλλης και του Santiago de Compostela.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ