Πτήσεις στην Ευρώπη για... γερά νεύρα και τα επόμενα χρόνια – Θα γίνουν κανόνας οι ακυρώσεις;

12-07-22 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Όσοι επιλέγουν να ταξιδεύουν αεροπορικώς στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να συναντούν εμπόδια, σύμφωνα με ανάλυση της ασφαλιστικής εταιρίας Allianz Trade.

Η ανάλυση έδειξε ότι οι αεροπορικές εταιρίες της Ευρώπης έχουν αυξήσει τις τιμές των εισιτηρίων σημαντικά από την έναρξη του 2022 λόγω της εκτόξευσης της τιμής κηροζίνης (+89%).

Παράλληλα, οι αεροπορικές εταιρίες επιχειρούν να αποκαταστήσουν τις απώλειες των δύο ετών της πανδημίας, επισημαίνει ο επικεφαλής της Allianz Trade για τη Γερμανία, κ. Milo Bogaerts και, εκτιμάται ότι οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων για το σύνολο του 2022 θα έχουν μέση αύξηση 21% σε σύγκριση με το 2021.

Σε συνδυασμό με το μεγαλύτερο αριθμό επιβατών στις αερομεταφορές, οι πωλήσεις θα έπρεπε να έχουν υπερδιπλασιαστεί σε σύγκριση με το 2021, όμως δεν βρίσκονται σε αυτά τα επίπεδα εξισορροπώντας τις απώλειες από το 2020. Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρίες αναμένεται ότι θα επιστρέψουν σε κερδοφορία το 2023.

Σε αντίθεση με τα κόστη που συνδέονται με την κηροζίνη, τα κόστη προσωπικού είναι καθορισμένα και επειδή οι τιμές καυσίμων έχουν αυξηθεί, οι αεροπορικές εταιρίες δεν προτίθενται να αυξήσουν το προσωπικό τους, το οποίο περιορίστηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι συνέπειες αυτού του γεγονότος είναι οι μαζικές ακυρώσεις πτήσεων οι οποίες θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούν τους ταξιδιώτες για καιρό ακόμα, επισημαίνει η  Allianz Trade.

Επιπλέον, η ανάλυση αναφέρει ότι μεσοπρόθεσμα, η βιομηχανία αερομεταφορών στην Ευρώπη θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερο ανταγωνισμό από πιο φιλικές στο περιβάλλον μορφές μεταφορών όπως το τρένο. Ενώ η ανάπτυξη κινητήρων αεροσκαφών με ουδέτερο αποτύπωμα CO2 θα διαρκέσει πολύ, στο μεταξύ οι υπερχρεωμένες αεροπορικές εταιρείες δεν έχουν επίσης χρήματα για να αγοράσουν νέα, πιο οικονομικά αεροσκάφη. Επιπλέον, η πολιτική απαίτηση για ολοένα και μεγαλύτερη χρήση βιώσιμων καυσίμων θα συνεχίσει να αυξάνει το κόστος και να συμπιέζει τα περιθώρια κέρδους για τις αεροπορικές εταιρίες.

 

διαβάστε ακόμα

Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους
Η συμβολή του ΞΕΕ στην τουριστική ανάδειξη του Έβρου
To πρώτο Σχολείο Τουρισμού OnTour Κρήτης - Μαλεβίζι στις 28 Μαΐου
Το προεδρείο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ
Ταξίδι γνωριμίας με τη Ρόδο από αποστολή της Jet2Holidays
Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή