Τέλος οι ναύλοι που κοστίζουν όσο... ένα εισιτήριο σινεμά

08-07-22 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Η low cost θυγατρική της Lufthansa, Eurowings, αναμένεται να αυξήσει τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων κατά τουλάχιστον 10% λόγω του αυξημένου κόστους των καυσίμων.

Σύμφωνα με δήλωσε του επικεφαλής του αερομεταφορέα, Jens Bischof, οι αυξήσεις στις τιμές καυσίμων αναλογούν σε τριψήφιο αριθμό εκατομμυρίων, μόνο στη Eurowings. Αντίστοιχα, θα χρειαστεί να προσαρμόσουμε τους ναύλους μας, τόνισε, οι οποίοι ήδη είναι κατά 10% ακριβότεροι από το 2019, κατά τουλάχιστον άλλο ένα 10%. Το βάρος του σοκ του πετρελαίου δεν μπορεί να απορροφηθεί, δήλωσε ο κ. Bischof.

Οι πτήσεις γίνονται πιο ακριβές και θα πρέπει να γίνουν πιο ακριβές, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι σε οικονομικό και οικολογικό επίπεδο δεν είναι λογικό οι επιθετικοί ανταγωνιστές με τιμές ναύλων που αντιστοιχούν σε ένα εισιτήριο για σινεμά, να αποτυπώνουν μια εντελώς λάθος εικόνα για τη βιομηχανία, καθώς οι αερομεταφορές αποτελούν μια πολυεπίπεδη υπηρεσία.

Όσον αφορά τα τρέχοντα προβλήματα στα αεροδρόμια, ο κ. Bischof δήλωσε ότι η εικόνα της βιομηχανίας αυτή τη στιγμή δεν ικανοποιεί κανέναν. Κάθε ακύρωση πτήσης κοστίζει ακριβά. Όμως τα αεροδρόμια και οι αεροπορικές εταιρίες εργάζονται κάθε στιγμή για να βελτιώνουν την κατάσταση όσο το δυνατόν συντομότερα. Εν τω μεταξύ, οι πτήτικές επιχειρήσεις έχουν σταθεροποιηθεί συγκριτικά με την έναρξη των θερινών διακοπών και οι ακυρώσεις τελευταίας στιγμής μειώνονται, παρότι το περιβάλλον παραμένει εξαιρετικά δύσκολο για το άμεσο μέλλον, είπε ο κ. Bischof.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός