Νέες ακυρώσεις εκατοντάδων πτήσεων από τη British Airways – Επηρεάζουν και Ελλάδα

05-07-22 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

H British Airways ακυρώσει περισσότερες από 650 πτήσεις από το αεροδρόμιο Χίθροου και Γκάτουκ τον Ιούλιο προκειμένου να διαχειριστεί το χάος στα αεροδρόμια που προκαλείται από τις ελλείψεις προσωπικού σε συνδυασμό με την υψηλή ταξιδιωτική ζήτηση.

Ο αερομεταφορέας ενημέρωσε τις αρχές σλοτ αεροδρομίων ότι πρόκειται να ακυρώσει έως 105.000 θέσεις, εκ των οποίων 76.000 από το Χίθροου και 29.400 από το Γκάτουικ, που αφορούν κυρίως σε ευρωπαϊκούς προορισμούς, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, οι Βαλεαρίδες και το Algarve.

Η Βρετανία ανακοίνωσε πρόσφατα τη χαλάρωση των κανονισμών σλοτ μέχρι αυτή την Παρασκευή, επιτρέποντας στους αερομεταφορείς να ακυρώσουν πτήσεις χωρίς να χάσουν σλοτ και να έχουν κυρώσεις.

Η British Airways ανακοίνωσε ότι η αποσυμπίεση για τη διατήρηση των σλοτ της επέτρεψε να περιορίσει το καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων. «Θα μας βοηθήσει να προσφέρουμε τη βεβαιότητα που οι πελάτες μας αξίζουν, διευκολύνοντας την εκ των προτέρων ενοποίηση ορισμένων καθημερινών πτήσεων σε προορισμούς με μεγάλες συχνότητες πτήσεων και να προστατεύσουμε περισσότερες πτήσεις διακοπών μας», σημείωσε εκπρόσωπος της εταιρίας.

Το Μάιο, ο αερομεταφορέας είχε δηλώσει ότι θα περιόριζε το πτητικό πρόγραμμα κατά 10% μέχρι και τον Οκτώβριο. Το τελευταίο κύμα ακυρώσεων ισοδυναμεί με συνολικά το 11% των προγραμματισμένων πτήσεων του Ιουλίου, με το 14% να ακυρώνεται στο Γκάτουικ και το 7% στο Χίθροου.

Η εταιρία προσφέρει στους επιβάτες που επηρεάζονται, τις επιλογές αλλαγής κράτησης ή επιστροφής χρημάτων.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων