Ethiopian Airlines | Addis Ababa - Αθήνα με 3 πτήσεις την εβδομάδα

27-06-22 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Η Ethiopian Airlines επανεκκίνησε το δρομολόγιο Addis Ababa - Αθήνα στις 23 Ιουνίου 2022, με 3 εβδομαδιαίες πτήσεις, οι οποίες εκτελούνται με αεροσκάφος τύπου B737-800.

Κατά τη διάρκεια των δύο ετών της πανδημίας, η Ethiopian συνέχισε τις πτήσεις της καθ’ όλη την περίοδο Ιουλίου 2020 – Φεβρουαρίου 2022. 

Η Ethiopian Airlines ξεκίνησε τα δρομολόγια της προς την Αθήνα τον Απρίλιο του 1954, καθιστώντας την πόλη μεταξύ των πρώτων ευρωπαϊκών προορισμών της. Το δρομολόγιο συνέδεε το Ναϊρόμπι και την Αθήνα μέσω της Addis Ababa, επιπροσθέτως της υπερατλαντικής σύνδεσης της Trans World Airline τόσο στο Κάιρο όσο και στην Αθήνα. 

Σήμερα, η Ethiopian Airlines έχει γίνει ο κορυφαίος αερομεταφορέας στην Αφρική, ασυναγώνιστος σε αποτελεσματικότητα και επιτυχημένη επιχειρησιακή λειτουργία. Η αεροπορική εταιρεία εξυπηρετεί 128 διεθνείς προορισμούς για τη μεταφορά επιβατών και φορτίου παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 63 στην Αφρική, 12 στη Μέση Ανατολή, 19 στην Ευρώπη, 22 στην Ασία και 12 στην Αμερική και τον Καναδά. 

Με ηγετική θέση στην αεροπορική τεχνολογία στην Αφρική, η Ethiopian διαθέτει υπερσύγχρονα αεροσκάφη όπως Airbus 350, Boeing 787, Boeing 777, Boeing 767, Boeing 737 και double cabin Bombardier Q-400. Το 2019 (προ Covid εποχή), η αεροπορική εταιρεία είχε μεταφέρει πάνω από 12 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 14% σε σύγκριση με την απόδοση του προηγούμενου έτους. 

Από την ίδρυσή της, η Ethiopian Airlines διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στο να φέρει την Αφρική πιο κοντά και με τον υπόλοιπο κόσμο. Σήμερα, παραμένει ο μόνος αερομεταφορέας που συνδέει την Ελλάδα με την Υποσαχάρια Αφρική. 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων