Οι αρχές της Βρετανίας... παρακαλούν για ακυρώσεις πτήσεων για να αποφευχθεί το χάος

15-06-22 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας καλούν τις αεροπορικές εταιρίες να ακυρώσουν τις πτήσεις που δεν μπορούν να υλοποιήσουν, προκειμένου να αποφευχθεί το χάος που παρατηρήθηκε στα αεροδρόμια το Μάιο.

Σε επιστολή τους προς του αερομεταφορείς την Τρίτη, τους καλούν να διασφαλίσουν ότι τα καλοκαιρινά προγράμματα πτήσεων είναι υλοποιήσιμα, επισημαίνοντας ότι οι ακυρώσεις εκ των προτέρων είναι καλύτερες από τις ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Τα προβλήματα στις πτήσεις, που οφείλονται σε ελλείψεις προσωπικού, εντάθηκαν στη Βρετανία την περίοδο του Πάσχα και κατά τις σχολικές διακοπές του Μαϊου, με τις  British Airways, TUI και Easyjet να ζητούν συγνώμη στο επιβατικό κοινό.

Το υπουργείο και η Πολιτική Αεροπορία της Βρετανία επισημαίνουν ότι κάθε αεροπορική εταιρία θα πρέπει να επανεξετάσει τον προγραμματισμό πτήσεων για το υπόλοιπο του καλοκαιριού μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου και να προβεί στις κατάλληλες αλλαγές.

Τα προγράμματα πτήσεων, αναφέρουν οι δύο αρχές, θα πρέπει να βασίζονται σε πηγές θα είναι διαθέσιμες στις αεροπορικές εταιρίες και οι τελευταίες θα πρέπει να είναι ανθεκτικές στις αναπόφευκτες και αναπάντεχες λειτουργικές αλλαγές που πρόκειται να συναντήσουν.

Η επιστολή ανέφερε ότι οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να "κρατούν ενήμερους τους καταναλωτές" για τα δικαιώματά τους με "επαρκώς στελεχωμένα τηλεφωνικά κέντρα και φιλικά προς τον χρήστη ψηφιακά κανάλια. Προέτρεψε επίσης τις αεροπορικές εταιρείες, τις υπηρεσίες εδάφους, τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας και τη Συνοριακή Δύναμη να συνεργαστούν πιο στενά για να αποτρέπουν τέτοια προβλήματα.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων