Αναζητείται λύση στο "χάος" των βρετανικών αεροδρομίων

06-06-22 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Τα αεροδρόμια σε όλη την Ευρώπη δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την ανάκαμψη της ζήτησης μετά την πανδημία, πρωτίστως λόγω έλλειψης προσωπικού. Το "χάος", ωστόσο, επικράτησε την περασμένη εβδομάδα στα βρετανικά αεροδρόμια, με μεγάλες καθυστερήσεις και ακυρώσεις εκατοντάδων πτήσεων.

Λόγω των σχολικών διακοπών και του μεγάλου Σαββατοκύριακου αργίας για τα 70 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στον θρόνο, ο όγκος των ταξιδιωτών ήταν μεγάλος, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί σε όλο της την έκταση η δυσλειτουργία των αεροδρομίων.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς δήλωσε την Κυριακή ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί σκληρά με την αεροπορική βιομηχανία για να αποφευχθεί η επανάληψη του χάους στα αεροδρόμια. Ο υπουργός Πολιτισμού Στίβεν Πάρκινσον, εξάλλου, κατηγόρησε τις εταιρείες που διαχειρίζονται τα αεροδρόμια για το ταξιδιωτικό χάος της τρέχουσας περιόδου. Είχαμε ενημερώσει την βιομηχανία ότι πρέπει να προετοιμαστεί για αυτό και να προσλάβει περισσότερους υπαλλήλους, ώστε ο κόσμος να ταξιδέψει χωρίς προβλήματα και να απολαύσει τις διακοπές του, δήλωσε ο Πάρκινσον. 

Υπενθυμίζεται ότι η TUI έχει ακυρώσει περίπου 200 πτήσεις στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ενώ η Easyjet ακύρωσε επίσης περισσότερες από 200 πτήσεις την περίοδο που λήγει σήμερα 6 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πολλές από τις καθυστερήσεις ή τις ακυρώσεις πτήσεων την τελευταία στιγμή οφείλονται στην πραγματικότητα σε ελλείψεις προσωπικού. Αρκετές εταιρείες - για παράδειγμα το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ - έχουν προσλάβει εκατοντάδες νέους υπαλλήλους μετά την κορύφωση της πανδημίας, όμως οι περισσότεροι υπάλληλοι χρειάζονται εκπαίδευση και ως εκ τούτου θα απαιτηθεί χρόνος για να υπάρξει μια λειτουργική ομαλότητα.

Εκπρόσωπος του συνδικάτου GMB, επίσης, είπε στο BBC ότι αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί προσωπικό στον κλάδο. Πολλοί εργαζόμενοι, λόγω των  περιορισμών στη διετία της πανδημίας, έχουν βρει δουλειά σε άλλες περιοχές και σε άλλα επαγγέλματα, είπε.

Οι αεροπορικές εταιρείες αναφέρουν ότι πράγματι δυσκολεύονται να βρουν έμπειρο προσωπικό και χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να εκπαιδεύσουν νέους υπαλλήλους κυρίως σε θέματα ελέγχου ασφαλείας. Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι ελπίζει να μη χρειστεί να κληθεί ο στρατός για να βοηθήσει στην επιτάχυνση των ελέγχων ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης

Τί απέγινε το προσωπικό σε αεροδρόμια και αεροπλάνα;

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»