Ryanair: Χαιρετίζει τη δικαστική απόφαση κατά της Lastminute στη Γαλλία

30-05-22 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Η Ryanair χαιρέτισε την απόφαση του Εφετείου του Παρισιού κατά της Lastminute (Lastminute.fr) επιβεβαιώνοντας τη Διάταξη του Πρωτοδικείου, με την οποία η τελευταία υποχρεούται να σταματήσει άμεσα την παράνομη πώληση πτήσεων της Ryanair στη Γαλλία με ημερήσιο πρόστιμο € 1.000.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αερομεταφορέα, το Δικαστήριο διέταξε τη Lastminute να καταβάλλει στη Ryanair 50.000 ευρώ για free riding (επωφελήθηκε από τις ενέργειες και προσπάθειες άλλης εταιρίας χωρίς να καταβάλλει χρεώσεις ή να μοιραστεί κόστη) στον ιστότοπο της Ryanair χωρίς τη συγκατάθεση της Ryanair, και διέταξε την Lastminute να καταβάλλει 10.000 ευρώ για τα νομικά έξοδα της Ryanair (επιπλέον των 10.000 ευρώ για τα έξοδα της Ryanair σε πρώτο βαθμό).

Η εκπρόσωπος της Ryanair, Dara Brady, δήλωσε: «Χαιρετίζουμε την απόφαση του Δικαστηρίου του Παρισιού που υποστηρίζει το δικαίωμα της Ryanair να καθορίζει το δικό της μοντέλο διανομής, το οποίο διασφαλίζεται από τη συνταγματική ελευθερία του εμπορίου και της βιομηχανίας στη Γαλλία. Το μοντέλο διανομής απευθείας σε πελάτες της Ryanair παρέχει στους πελάτες μας τις καλύτερες επιλογές, φροντίδα και τους χαμηλότερους ναύλους, ενώ μας επιτρέπει να διασφαλίζουμε ότι τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφάλειας πτήσεων και δημόσιας υγείας».

Η κ. Brady κάλεσε τους καταναλωτές να κάνουν  κράτηση απευθείας στον ιστότοπο της Ryanair, το μοναδικό μέρος όπου θα βρίσκουν τους χαμηλότερους ναύλους για τις πτήσεις της εταιρίας, και πρόσθεσε ότι η εταιρία θα συνεχίσει την εκστρατεία της κατά τέτοιων εταιριών, πολλά από τα επιχειρηματικά μοντέλα των οποίων εξαρτώνται από την κακή πώληση ναύλων της Ryanair σε διογκωμένες τιμές (ή με κρυφές προσαυξήσεις) σε ανυποψίαστους καταναλωτές.

 

διαβάστε ακόμα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες
Νέες Σ.Σ.Ε. στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των Χανίων
Indie Playground Festival vol.2 | 1 & 2 Ιουνίου | Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους