Αεροδρόμιο της Αθήνας | Μειωμένη μόλις κατά 15,5% έναντι του 2019 η επιβατική κίνηση τον Απρίλιο

04-05-22 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Μειωμένη μόλις κατά 15,5% έναντι του Απριλίου του 2019 ήταν η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας τον Απρίλιο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Ειδικότερα, η επιβατική κίνηση τον Απρίλιο ανήλθε σε 1,68 εκατομμύρια, έναντι των 318.000 πέρυσι.

"Αν και η κίνηση εξακολούθησε να επηρεάζεται από την πανδημία COVID-19 και τις επιπτώσεις της στο αεροπορικό ταξίδι, ο Απρίλιος, με τη βοήθεια της περιόδου του Πάσχα, έδειξε σημάδια ανάκαμψης. Ειδικότερα, σε σύγκριση με το 2019, η κίνηση εσωτερικού ήταν μειωμένη κατά 4,3%, ενώ η διεθνής επιβατική κίνηση παρουσίασε μείωση κατά 20%", όπως σημειώνει ο ΔΑΑ.

Συνολικά, κατά τους τέσσερις πρώτους μήνες του έτους, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε σε 4,5 εκατ. και παρέμεινε μειωμένη κατά 29,6% σε σύγκριση με το 2019. Οι επιβάτες εσωτερικού παρέμειναν κάτω από τα επίπεδα του 2019 κατά 21,4%, ενώ οι διεθνείς επιβάτες κατά 33,3%. 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι